Antena

Secretul cozonacilor perfecți, descoperit la Ploiești. Alex, un cofetar iscusit, a aflat rețeta care i-a fascinat pe clienți

Un cofetar din Ploieşti a descoperit secretul care îi aduce clienţi pe bandă rulantă. Alex a moştenit pasiunea de la mama lui, iar acum el este cel care duce tradiția mai departe. Iată cu cât se vinde un cozonac tradițional!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 19 Decembrie 2023, 16:00 | Actualizat: Marti, 19 Decembrie 2023, 16:43
Galerie de imagini
Secretul cozonacilor perfecți, descoperit la Ploiești. Alex, un cofetar iscusit, a aflat rețeta care i-a fascinat pe clienți
Shutterstock

Atmosfera de sărbătoare și-a intrat deja în drepturi, iar meșterii cofetari lucrează la foc continuu. Într-un laborator din Ploiești, Alex, un tânăr cofetar, a descoperit rețeta de cozonac care i-a fascinat pe clienți și care le aduce comenzi peste comenzi în această perioadă a anului.

Pe aceeași temă

Reţeta secretă de cozonac a crescut şi numărul de livrări: „Acum învățăm noi de la el”

Alex și-a petrecut copilăria printre prăijituri și alte delicii dulci, pregătite de familia sa. Odată ce a aflat secretul, Alex nu a mai stat pe gânduri şi a început să pună în aplicare rețeta care i-a fascinat pe clienţi.

„Cozonacul cu maia e mai special, deoarece faţă de cel tradiţional, agentul de creştere, în loc de drojdie de bere, ceea ce se foloseşte, noi folosim maiaua naturală. Deja avem doi ani de experienţă cu maiaua naturală. Am primit-o de la un bun prieten. El o are de 25 de ani de la un maestru italian.”, a precizat Alex State pentru Observator News.

„A învăţat şi s-a perfecţionat mai mult decât ne aşteptam noi. Acum învăţăm noi de la el. Făina este principalul ingredient, aici celelalte, inclusiv, dăruirea de sine cu care se lucrează şi se finalizează produsul. Lucrăm la foc continuu ca să ne onorăm comenzile. Să fim în grafic cu termenele de predare.”, a adăugat Ana State, administrator cofetărie, pentru sursa citată mai sus.

Potrivit Observator News, din acest laborator din Ploieşti pleacă, în această perioadă, mii de cozonaci, atât către cofetariile proprii, cât şi către ceilalţi clienţi. Conducerea a fost nevoită să prelungească programul de lucru pentru a face faţă cererilor.

„Este foarte aglomerat. Avem o perioadă cu multă muncă. Avem comenzi multe şi necesită mult timp.”, a spus Gelu Juganaru, cofetar, pentru sursa citată mai sus.

Preţul unui cozonac tradiţional porneşte de la 70 de lei şi poate ajunge până la 100 de lei.

Pe aceeași temă

Mai multe informații despre acest subiect sunt disponibile pe Observator News:

Recomandari A1
Whatsapp LinkedIn
cofetar ploiești secret crăciun
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada e de jumătate de metru. Ninsorile vor continua în 23 de judeţe
Citește și
A plătit 300 de lei pentru tortul fiicei sale, dar cofetarul a stricat tot. Ce greșeală a putut să...
Mic la stat, dar mare la sfat! La doar opt ani, Radu Moldovan le gătește tiramisu celor trei jurați
Desert cu tradiție, din nou la mare căutare
Așa arată o eroină! S-a apucat de gătit la 16 ani, când i-a murit tatăl! Rahela Pîslaru, moment...
Video recomandate
Video
Citește și
Cum poți să te pregătești pentru epilarea braziliană. Sfaturi pentru o piele fină și catifelată Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Cât de periculos este mucegaiul din casă în funcție de culoarea lui. Explicațiile unui microbiolog Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen Observator
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele MediCOOL
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre... ZUTV
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi UseIT
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Hello Taste