Substanțe periculoase identificate în apa mării. Norma adecvată este depășită de 60 de ori!
Alertă în Marea Neagră din cauza poluării! Specialiștii prelevează probe de apă chiar înainte de începerea sezonlui estival!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 22 Mai 2024, 12:26 | Actualizat: Miercuri, 22 Mai 2024, 13:24Vice-guvernatorul interimar al Sevastopolului, Evgeniy Gorlov, a tras un semnal de alarmă în cadrul unei ședințe de guvern a orașului cu privire la faptul că la doar 400 de kilometri distanță de litoralul românesc norma substanțelor nocive din apa mării a fost depășită de 60 de ori!
Pe aceeași temăIată ce se întâmplă acum pe litoral!
Substanțe periculoase identificate în apa mării
Evgeniy Gorlov atenționează populația, menționând că în zona Uhsakova Balka nivelul de subtanțe periculoase din apă este chiar și de 60 de ori mai mare decât se așteaptă să fie în mod normal.
În acest sens, potrivit Antena 3 CNN, experții așteaptă stabilizarea temperaturilor pentru a lua probe noi de pe fundul mării pentru a identifica care sunt substanțele care au depășit concentrația admisă și pentru a stabili cu exactitate care este nivelul sigur pentru ca oamenii să intre în apă odată cu începerea sezonului estival.
Anul acest, data de 16 iunie este ziua în care se declară începutul sezonului estival, iar din cauza normelor depășite, autoritățile intervin dorind analizarea problemelor apărute, dar și a deversării de deșeuri menajere lichide.
Din cauza problemelor identificate, vacanțele multora ar putea fi afectate dacă până la începerea sezonului estival nu este diminuat nivelul de subtanțe nocive regăsite în apa mării.
Sănătatea și siguranța celor care și-au organizat vacanțele la începutul verii sunt pe primul loc, iar autoritățile fac tot posibilul pentru a identifica cauzele, dar și pentru a rezolva efectele care ar putea să îi pună pe oameni în pericol.
Șase delfini fără viață au fost aduși de valuri la mal în Constanța
În ultimele zile, șase delfini au fost găsiți la mal fără viață și fără a prezenta semne de la plase sau de la elici navale.
Doi dintre ei au fost găsiți la sfârșitul săptămânii trecute, iar ceilalți patru la începutul acestei săptămâni.
Mamiferele care au îngrozit oamenii de pe litoral au trezit suspiciuni în rândul biologilor, care susțin faptul că există motive reale de îngrijorare în acest sens, mai ales că patru dintre delfini erau puiuți.
Potrivit biologilor, primii doi delfini care au fost găsiți la mal de trecători ar fi putut să își piardă viața din cauza poluării sau a unor boli de care sufereau, scrie Antena 3 CNN.
Cercetători au prelevat probe pentru laborator pentru a afla cu exactitate cauza deceselor și pentru a clarifica dacă există o reală problemă în larg sau dacă este vorba despre o moarte naturală, dar totuși care, pentru un moment, rămâne suspectă.
În privința celor 4 puiuți identificați la începutul acestei săptămâni, aceștia au fost găsiți în Mamaia, Năvodari și Constanța și-ar fi pierdut viața din cauza faptului că au fost despărțiți de mamele lor.
Pe aceeași temă