De ce vor avea nevoie elevii neapărat din toamnă. Părinții trebuie să fie atenți la această cerință
Nu mai este mult până începe un nou an școlar. Părinții, elevii, dar și profesorii se pregătesc pentru noi oportunități.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 07 August 2024, 16:16 | Actualizat: Miercuri, 07 August 2024, 16:16Părinții din România trebuie să știe că, în anul școlar 2024-2025, sunt obligați prin lege să le pregătească celor mici un lucru extrem de important.
Pe aceeași temăDe ce vor avea nevoie elevii neapărat din toamnă. Părinții trebuie să fie atenți la această cerință
În luna august deja încep pregătirile pentru un nou an școlar. Deși emoțiile primei zile de școală vin abia mai târziu, părinții și elevi încep să taie de pe listă lucrurile trebuincioase pentru noul an școlar.
Pe aceeași temăPentru anul școlar 2024-2025, Ministerul Educației vine cu o nouă măsură, în speranța de a centraliza și evalua mult mai ușor progresul educațional al fiecărui elev, conform unei surse.
Pe aceeași temăAstfel că, elevii vor avea nevoie de un portofoliu personal. Încă de la grupa mijlocie de la grădiniță și până în ultimul an de liceu, elevii vor utiliza și vor dezvolta acest portofoliu.
Pe aceeași temăLegea Educației prevedea acest portofoliu personal încă din 2011, însă abia în anul școlar 2024-2025 se va aplica.
Pe aceeași temăPotrivit Legii Educației 198/2023, portofoliul personal trebuie să includă:
- orice documente esențiale care să reflecte performanța și realizările educaționale ale elevului
- rezultate școale
- fișa matricolă
Pe aceeași temă- rezultate obținute la examene naționale
- orice diplome obținute la activități extracurriculare.
Pe aceeași temăDe asemenea, potrivit legii, aceste portofolii vor fi disponibile și în variantă digitală.
„Articolul 133 – (3) În termen de 36 de luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, portofoliul educațional va fi realizat și în format digital integrat, ca parte a Sistemului integrat de management al școlarității, administrat de Ministerul Educației prin intermediul UESMATD”, este specificat în Lege.
Pe aceeași temăCe părere au părinții despre această măsură a Ministerului Educației
În urma acestei vești, atât părinții, cât și profesorii au avut divese reacții. Atât unii, cât și ceilalți consideră că măsura aplicată de Ministerul Educației oferă o imagine mult mai clară a progresului elevilor.
Totodată, va fi o măsură extrem de utilă în identificarea lacunelor acestora. Astfel, atât școala, cât și părinții pot interveni pentru a sprijini elevii care au nevoie de asta.