În ce situație NATO ar trebui să acționeze pentru o opri războiul din Ucraina. Avertismentul președintelui plonez Andrzej Duda
NATO a anunțat că nu va interveni militar pentru a opri invazia Rusiei în Ucraina, însă președintele polonez a făcut o analiză a situației și a declarant că ar fi o condiție în care NATO s-ar simți nevoită să-și reconsidere poziția.
Publicat: Duminica, 13 Martie 2022, 18:12 | Actualizat: Duminica, 13 Martie 2022, 18:16- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Președintele Poloniei Andrzej Duda a afirmat că în situația în care Rusia ar recurge la utilizarea armelor chimice, NATO ar fi nevoită să intervină.
În cadrul unui interviu, președintele Poloniei a fost întrebat dacă l-ar vedea pe Vladimir Putin în stare să folosească arme chimice pentru a-și îndeplini obiectivele în Ucraina, potrivit Jerusalem Post.
„Cred că Putin poate face orice chiar acum, mai ales când se află în această situaţie dificilă... Din punct de vedere politic, el a pierdut deja acest război, iar militar nu îl câştigă“, a afirmat Andrzej Duda.
Președintele Poloniei Andrzej Duda, avertisment despre războiul din Ucraina. Ce ar face situația periculoasă pentru întrega lume
Întrebat dacă un astfel de gest din partea președintelui rus ar duce la intervenția NATO, președintele Poloniei a evidențiat faptul că armele chimie ar schimba total regulile jocului.
„Bineînțeles, toată lumea speră că nu va îndrăzni Putin să facă așa ceva. Dar dacă foloseşte arme de distrugere în masă, asta ar schimba jocul. Cu siguranţă, NATO ar trebui să se gândească serios ce să facă, pentru că atunci începe să fie periculos, nu numai pentru Europa..., ci pentru întreaga lume”, a spus liderul polonez.
Pe aceeași temăRăzboiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.
Pe aceeași temăOccidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.
Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.
Care sunt cele 6 cerințe ale lui Putin pentru încetarea războiului
Publicația ucraineană zn.ua a publicat cele 6 pretenții invocate de Vladimir Putin, care condiționează încetarea războiului din Ucraina. Publicația a anunțat că are lista de cerințe ale lui Putin obținute din surse diplomatice de la Kiev.
- 1. Oprirea procesului de aderare la NATO. Statut neutru al Ucrainei. Rusia este gata să devină unul dintre garanți.
- 2. Rusa să devină a doua limbă de stat. Abolirea tuturor legilor care o încalcă.
- 3. Recunoașterea Crimeei ca parte a Federației Ruse de către Kiev.
- 4. Recunoașterea de către Ucraina a independenței republicilor Donețk și Lugansk în limitele administrative ale regiunilor (inclusiv teritoriile controlate în prezent de Ucraina).
- 5. "Denazificare". Interzicerea activităților partidelor ultra-naționaliste, naziste și neonaziste și organizațiilor publice, abolirea legilor existente privind glorificarea naziștilor și neonaziştilor.
- 6. „Demilitarizarea Ucrainei”. Renunțarea completă la arme ofensive, aici ar putea fi incluse orice tip de arme.