Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost pregătit în urmă cu 30 de ani: „Nu ar putut fi fabricat într-o singură zi”
La fel ca tradițiile, regulile și protocolul casei regale, sicriul Reginei poartă cu el o istorie specifică: A fost fabricat cu zeci de ani în urmă cu o căptușeală de plumb care îl face deosebit de greu.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 15 Septembrie 2022, 12:25 | Actualizat: Joi, 15 Septembrie 2022, 13:27- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sicriul Reginei Elisabeta a II-a este realizat din lemn de stejar englezesc, căptușit cu plumb și este pregătit de 30 de ani. Patronul companiei de pompe funebre care se ocupă de funerariile Suveranei a explicat că sicriul în care se află trupul neînsuflețit al Reginei a fost executat cu 30 de ani din materiale extrem de scumpe și de costisitoare.
„Este făcut din stejar englezesc, ceea ce este foarte dificil de găsit şi foarte costisitor. Nu este ceva care să poată fi fabricat într-o singură zi”, a explicat patronul societății de pompe funebre.
Pe aceeași temăSicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost pregătit în urmă cu 30 de ani
Căptușeala de plumb permite ermetizarea sicriului Reginei. Trupul neînsuflețit al Suveranei va fi depus într-o criptă şi nu îngropat.
Steagul regal, emblema monarhiei care flutura deasupra Palatului Buckingham, Sandrigham sau Windsor când regina era acolo, îi acoperă în prezent sicriul. De asemenea, două însemne regale, sceptrul și globul peste care este o cruce care simbolizează lumea creștină au fost amplasate pe capacul sicriului.
Plumbul face ca sicriul să fie extrem de greu, ceea ce reprezintă o misiune dificilă pentru oamenii care îl cară.
Oamenii care vin să-i aducă un omagiu regretatei Suverane nu-i pot vedea trupul pentru că sicriul este acoperit.
În timp ce mulți oameni din Marea Britanie și din întreaga lume deplâng moartea reginei Elisabeta a II-a, oficialii britanici și familia regală a țării se pregătesc pentru o serie de comemorări, inclusiv pentru funeraliile reginei de săptămâna viitoare.
Pe aceeași temăRegina Elisabeta a II-a a murit pe data de 8 septembrie 2022
Regina Elisabeta a II-a a murit la Castelul Balmoral pe data de 8 septembrie 2022. Suverana Marii Britanii avea 96 de ani și din octombrie 2021 a început să aibă probleme grave de sănătate. Moartea Prințului Philip, bărbatul pe care l-a iubit enorm, a slăbit-o pe Majestatea Sa.
Astfel, după ce a fost internată în secret în luna octombrie, Regina Elisabeta a II-a a decis să se odihnească la scurt timp după ce a fost infectată cu coronavirus. Boala COVID-19 a slăbit și mai tare trupul deja în suferință al mamei Regelui Charles al III-a.
Din cauză că nu putea să participe la toate angajamentele regale, fiul său i-a ținut locul în mai multe rânduri.
A venit timpul ca Prințul Charles să fie încoronat Regele Charles al III-a, după un moment de profundă suferință provocat de moartea mamei sale. În doar un an și câteva luni, acesta și-a pierdut ambii părinți. Iată ce a transmis la scurt timp după ce a fost anunțat decesul Reginei Elisabeta, cea pe care o înlocuiește pe tronul Angliei.
Majestatea Sa a domnit 70 de ani și a fost reprezentată de 15 prim-miniştri. În timpul domniei sale au existat 14 preşedinţi americani, pe care i-a cunoscut, cu excepţia lui Lyndon Johnson.
Regina Elisabeta a II-a a fost fiica lui Elisabeth Bowes-Lyon (Regina Mamă Elisabeta) și a lui George al VI-lea al Regatului Unit. Elizabeth Alexandra Mary, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-a născut pe 21 aprilie 1926, fiind primul copil al celui care urma să fie regele George al VI-lea.
Regina Elisabeta a II-a a devenit moştenitoare a tronului Marii Britanii când unchiul ei, Edward al VIII-lea, a abdicat pe 11 decembrie 1936, iar tatăl ei a devenit regele George al VI-lea. Ea avea 10 ani.