Cât costă o scoica Geoduck. Delicatesa asiatica cu un aspect ciudat a devenit celebră în online
Scoica Geoduck este o delicatesă rară pe care foarte puține persoane au ocazia să o consume de-a lungul vieții. Pentru că se găsește doar în apropierea plajelor din America de Nord, prețul acesteia este unul pe măsura așteptărilor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 21 Martie 2024, 13:38 | Actualizat: Joi, 21 Martie 2024, 14:57- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În ultima perioada, scoica Geoduck a devenit celebră din mediul online datorită aspectului său ciudat. Această delicatesă se găsește adesea în bucătăria asiatică, fiind un preparat foarte scump și delicios.
Scoica Geoduck se „culege” și crește doar dintr-o anumită zonă a lumii, într-un mediu rece. Așadar, nu mulți oameni au șansa de a mânca vreodată în viața lor o astfel de delicatesă asiatică.
De curând, Alexander Oprea a venit în sezonul 13 Chefi la cuțite pentru a-i încânta pe jurați cu o rețetă deosebită din scoică Geoduck. Concurentul a vorbit în detaliu despre vietatea pentru care a depus un efort enorm să o aducă în România.
Pe aceeași temăSe pare că scoica Geoduck trebuie să fie proaspătă pentru a-și menține gustul și textura. Alexander Oprea a dezvăluit că aceasta are un miros specific de mare atunci când este fiartă.
Cât costă o scoică Geoduck. Vietatea cu aspect ciudat a stârnit o mulțime de reacții pe rețelele sociale
Pentru că scoica Geoduck a stârnit o mulțime de reacții pe TikTok, internauții și-au dorit să afle cât ar costa un astfel de preparat. Vietatea cu aspect ciudat nu se găsește în restaurantele din România, deoarece este foarte greu de transportat având în vedere modul său de preparare.
Alexander Oprea, concurentul din sezonul 13 Chefi la cuțite, a adus două scoici Geoduck pe platourile de filmare cu riscul că acestea și-ar fi pierdut din proprietăți dacă nu ajungeau vii la destinație.
Mai mult, cei care își doresc să guste dintr-o astfel de vietate trebuie să scoată din buzunar aproape 400 de Euro pentru o bucată.
„Conține foarte multă carne, are o greutate de 1.6 kilograme și a fost crescută de mică în apă foarte rece. Este o scoică ce se găsește mai rar, fiind foarte cunoscută în bucătăria asiatică. În țările asiatice, aceasta se bate. Dacă se întărește înseamnă că este încă proaspătă.
Pe aceeași temăAceastă scoică a fost crescută în Alaska, de acolo a plecat cu avionul spre Germania, am trimis-o mai departe la București, iar apoi am fost să o iau. Pentru a-l găti trebuie să scoatem carnea din scoică și să o curățăm de organe, iar înainte de asta va fi fiartă. Nu este prea greu de gătit, însă nu poți face multe lucruri cu acest produs. (...) Se pot cumpăra din Alaska, Japonia, Statele Unite ale Americii. Ele se „plantează” în nisip și este destul de complicat să le ținem în viață fără să le dăm de mâncare. Este foarte complicat cu temperatura și tansportul în cazul lor.
Este o delicatesă foarte scumpă. Poate să ajungă la 400 de Euro bucata. Ideea este ca produsul să fie cât mai proaspăt. (...) Într-un restaurant poate costa aproape 100 de Euro o porție cu scoica Geoduck și icre alb/negre”, a dezvăluit concurentul din sezonul 13 Chefi la cuțite.