Cum să păstrezi pe timp de vară brânza mai mult timp în frigider, fără să se altereze și fără să se facă ca o gumă tare
Un expert în alimentație a împărtășit un truc care te ajută să menții brânza proaspătă pentru mai mult timp! Ce trebuie să faci ca să nu se strice pe timp de vară.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 16 Iulie 2022, 17:12 | Actualizat: Marti, 13 Septembrie 2022, 10:34- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Având în vedere că temperaturile sunt extrem de ridicate, iar prețul articolelor precum brânza și untul par să crească și să crească la nesfârșit, este posibil să căutați modalități pentru a le face să reziste puțin mai mult, astfel încât să nu faceți risipă.
Brânza este un aliment de bază pentru români, însă cei care o folosesc observă că ea nu se menține pentru foarte mult timp. Iar dacă vorbim de vară cu atât mai puțin! Ei bine, un specialist în alimentați a spus trucul care ne ajută să păstrăm brânza proaspătă pentru mai mult timp.
Pe aceeași temăTrucul care te ajută să păstrezi brânza proaspătă pentru mai mult timp, pe perioada temperaturilor caniculare
Sarah Taylor, expert în siguranță alimentară la High Speed Training, a împărtășit recent câteva dintre cele mai bune modalități de a păstra brânza pe timp de vară.
Sarah a explicat că brânzeturile de fermă sunt făcute în „roți”, care sunt apoi depozitate, dar odată ce roțile sunt tăiate și deschise, brânza nu se maturează în același mod, așa că trebuie depozitată corespunzător.
Pe aceeași temăPentru publicația The Express, ea a explicat: „Fiecare brânză este unică și, prin urmare, fiecare are cerințe diferite pentru a le menține cât mai bine. Brânzeturile tari, cum ar fi parmezanul, au un conținut scăzut de umiditate și, deoarece bacteriile necesită hrană și umiditate pentru a supraviețui, brânzeturile cu un conținut mai scăzut de apă tind să se păstreze mai mult timp”.
Aceasta înseamnă că brânzeturile tari trebuie învelite în folie alimentară, mai degrabă decât în hârtie alimentară sau de copt, deoarece hârtia va lăsa aerul să treacă, iar brânza se va usca și mai tare.
Pe aceeași temă„Brânzeturile moi au un conținut de apă mai mare și trebuie să poată respira, dacă brânzeturile moi sunt ținute în pungi, pot acumula amoniac ce poate afecta aroma și pot distruge brânza”.
Secretul nu este să ții brânza sau cașul în pungă, iar dacă le ții total descoperite ele se vor usca. Ei bine, brânza trebuie ținută în frigider într-o farfurie, spălată după ce ați cumpărat-o și acoperită cu două șervețele de bucătărie. În acest fel, brânza va rezista mai mult timp.
Există folie special făcută pentru a menține brânza, care poate fi găsită oriunde, dacă preferați să nu folosiți metodele de mai sus. Sau poate fi folosită folia de copt la fel de bine, potrivit Mirror.
Specialista recomandă să fie acoperite brânzeturile și cu o cârpă curată, reutilizabilă. Ea a atras atenția și asupra faptului că multe persoane aleg să bage brânza la congelator, dacă nu au mâncat-o la timp, ei bine congelarea îi va afecta structura și aroma. Ei bine, dacă totuși doriți să congelați brânza, o puteți face acoperind-o cu folie specială pentru brânză, care o va menține foarte bine.
Pe aceeași temă