Femeia care a băut oțet timp de două săptămâni. Ce s-a întâmplat în corpul ei
Cu toții folosim oțetul pe post de ingredient cheie, fie că e vorba de salate și alte mâncaruri. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu cunoaștem benefiicile consumului de oțet.
Publicat: Duminica, 03 Aprilie 2022, 12:24 | Actualizat: Duminica, 03 Aprilie 2022, 15:12Oțetul conține foarte mulți compuși care sunt beneficii pentru organism. O femeie a decis să facă un experiment în care a băut oțet timp de două săptămâni pentru a vedea dacă se observă efectele asupra stării sale de sănătate.
Femeia a evidențiat în studiul ei faptul că nu a băut oțet simplu, în ideea de a vedea dacă își va putea întări metabolismul, ci a încercat băuturi foarte fermentate, asemănătoare unei băuturi numite kombucha.
Oțetul poate aduce multe beneficii organismului
Băuturile care s-au oțetit, fiind într-un stadiu înaintat de fermentare, cum e cazul vinului sau al laptelui care se acrește atunci când se strică, tânăra a încercat o astfel de băutură pentru a vedea dacă va avea efecte asupra pielii sale sau a sistemului digestiv, așa cum auzise.
Pe aceeași temăOțetul sau o băutură oțetită, în stadiu avansat de fermentare, are multe prebiotice și probiotice, precum și alte componente funcționale. Pentru a face ca această băutură cu oțet să aibă un gust accesibil, ea a folosit oțet de la două branduri care oferă două variații care sunt și bune de băut.
Ea a băut oțet de mere, dar și oțet din mango și ardei iute și unul cu lămâie și mere.
Ce beneficii a descoperit femeia după ce a băut oțet timp de 2 săptămâni
1.Mai multă energie
Ea nu a consumat oțetul pe stomacul gol, ci după cafea și micul dejun. Chiar dacă nu se aștepta la asta, se pare că oțetul i-a oferit mult mai multă energie, deși nu conține cafeină. Femeia s-a simțit mult mai focusată.
Pe tot parcursul zilei, ea s-a hidratat foarte bine, dar doza de oțet pare că i-a oferit și mai multă energie.
2.O îmbunătățire a sistemului digestiv
Tractul digestiv s-a îmbunătățit pe parcursul celor două săptămâni cât a durat experimentul. Băutura fermentată i-a asigurat o mai bună funcționare a sistemului ei digestiv. Acest lucru poate avea de-a face și cu proprietățile antimicrobiene ale oțetului, potrivit Well and Good.
De asemenea, femeia a declarat că nu s-a mai confruntat cu reflux gastric și nici nu a mai avut dureri de stomac, cum obișnuia să aibă.
3.Pielea părea mai curată, fără acnee și pete
Se pare că acest consum de oțet are și un efect dermatologic. Pentru că avea un ten acneic, ea observat că unele coșuri au început să dispară de la sine după ce a început să consume oțet zilnic timp de două săptămâni. Pectina din oțetul de mere a îmbunătățit bariera pielii.