Nu a dormit timp de 40 de ani. Care este povestea incredibilă a unui soldat. Vezi imaginile cu acesta
Un soldat care a luptat în Primul Război Mondial a fost damnat să nu mai doarmă după o întâmplare din timpul luptelor. Povestea sa este uluitoare.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 12 Aprilie 2024, 11:51 | Actualizat: Vineri, 12 Aprilie 2024, 11:51Paul Kern este unul dintre soldații maghiari care au luat parte la Primul Război Mondial. Imediat după izbucnirea războiului, acesta s-a înrolat în armata Ungariei, dornic să-și apere patria.
Pe aceeași temăConform unei surse, bărbatul nu a mai dormit timp de 40 de ani după un eveniment tragic din tranșee. El a ajuns să fie un mister pentru specialiștii din întreaga lume.
Pe aceeași temăNu a dormit timp de 40 de ani. Care este povestea incredibilă a unui soldat. Vezi imaginile cu acesta
Paul Kern, un soldat al armantei Ungariei, a supraviețuit după ce a fost împușcat în cap, în anul 1915, de un soldat rus. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență și i s-a extras glonțul. Din fericire, i-a fost salvată viața de medici. Aparent nu a avut de suferit în urma întâmplării.
Pe aceeași temăCu toate acestea, după evenimentul respectiv nu a mai fost capabil să doarmă. Deși, în mod normal, un om are nevoie de opt ore de somn pe noapte pentru o viață sănătoasă, Paul nu a mai închis un ochi timp de 40 de ani.
Pe aceeași temăSpre surprinderea tuturor, lipsa somnului însă nu i-a afectat sănătate. Dacă printre consecințele normale pe termen lung ar fi probleme cu memoria, punerea în ordine a gândurilor, apariția halucinațiilor, lipsa concentrării, schimbări de dispoziție, chiar accidente, imunitate scăzută, diabet și probleme cardiace, Paul nu prezenta niciunul dintre aceste simptome.
Pe aceeași temăEl a fost examinat de specialiști de top din toată lumea, însă nu i-au putut oferi o soluție și nici măcar nu au putut să-i ofere o explicație pentru ceea ce trăia. Deoarece soldatul prezenta dureri de cap, a fost sfătuit să își odihnească ochii timp de o oră într-un ciclu de 24. Astfel își relaxa nervul optic, eliminând durerile de cap.
Viața soldatului maghiar a fost cât se poate de normală, petrecându-și timpul cu prietenii, citind și trăind fiecare experiență din plin. El a știut să se bucure de fiecare moment, știind că fiecare clipă poate fi ultima.
Pe aceeași temăPaul Kern a trăit până la vârsta de 71 de ani, însă povestea sa este nemuritoare. Afecțiunea sa rămâne un mister și astăzi, oamenii de știință fiind încă uimiți de această posibilitate. Deocamdată este singurul caz din lume.