Antena

Răspunsul pe care l-a primit un pensionar de 100 de ani, după ce s-a dus să își reînnoiască permisul de conducere

Un pensionar de 100 de ani a mers să își reînnoiască permisul de conducere, iar răspunsul primit a uimit pe toată lumea. Iată în rândurile de mai jos!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 27 Septembrie 2024, 15:03 | Actualizat: Vineri, 27 Septembrie 2024, 16:02
Galerie de imagini
Răspunsul pe care l-a primit un pensionar de 100 de ani, după ce s-a dus să își reînnoiască permisul de conducere
Shutterstock

Luciano Gulmini, un senior din Italia care a împlinit 100 de ani în luna august, continuă să impresioneze prin vitalitatea și hotărârea sa de neclintit. Iată cum i s-a răspuns când a mers să își reînnoiască permisul, deși are o vârstă înaintată!

Pe aceeași temă

Ce răspuns a primit pensionarul de 100 de ani după ce s-a dus să își reînnoiască permisul de conducere

Publicația italiană Occhio Notizie a transmis recent că, spre surprinderea tuturor, bărbatul în vârstă de 100 de ani a reușit să își reînnoiască permisul de conducere pentru încă doi ani după ce a trecut cu succes toate testele la Automobil Club Italia (ACI), noteazâ gandul.ro.

„Adevărul este că aveam ceva temeri, permisul la 100 de ani nu este chiar atât de frecvent, dar totul a mers bine”, a declarat Luciano, potrivit sursei citate mai sus.

Povestea lui Luciano Gulmini a început în anul 1949, când a obținut permisul de conducere pentru prima oară pentru a conduce Lambretta, pe care o conducea alături de soția sa, Tebe, în călătorii.

Au condus o Fiat 500 împreună în timp ce au călătorit prin Europa și s-au aventurat în peisajele fostei Iugoslavii. Chiar și în prezent, Luciano continuă să își îndeplinească rutina de zi cu zi cu ajutorul mărcii Lancia Y, mașina sa preferată, împreună cu soția sa Tebe, în vârstă de 96 de ani.

În fiecare după-amiază, Luciano Gulmini și soția merg în stațiunea Lido Adriano de la malul mării, unde se întâlnesc cu prietenii lor vechi.

„Soția mea, Tebe, și cu mine putem continua să mergem la Lido Adriano, la plaja Alessandra, unde sunt prieteni de-o viață”, a mai spus senoirul în vârstă de 100 de ani. El a continuat zicând: „Este bine să respirăm aerul mării”.

Cu toate acestea, reînnoirea permisului la o vârstă atât de înaintată ridică preocupări cu privire la siguranța șoselelor. Totuși, Luciano a demonstrat că, la o sută de ani, încă este apt să conducă în siguranță, trecând cu „mare dezinvoltură” testele medicale și de conducere.

Pe aceeași temă
Recomandari A1

Până la ce vârstă poți deține permisul de conducere în România

În România, nu există o vârstă maximă la care o persoană poate deține permis de conducere, însă reînnoirea acestuia devine mai frecventă odată cu înaintarea în vârstă, potrivit bzi.ro.

Potrivit legislației, șoferii care au împlinit 70 de ani trebuie să prezinte un aviz medical care să ateste capacitatea lor de a conduce în siguranță.

Valabilitatea permisului poate fi redusă în funcție de starea de sănătate, iar autoritățile pot solicita controale medicale suplimentare pentru a asigura siguranța pe drumurile publice.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Whatsapp LinkedIn
pensionar permis de conducere
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei România, lovită de sâmbătă de una din cele mai puternice furtuni. Trei judeţe, cele mai afectate de potop
Videoclipul zilei
Citește și
(P) Principalele surse de venit pentru pensionari
Un pensionar a refuzat decizia de recalculare, pe motiv că a primit prea mulți bani: „Nu-i merit”
Un pensionar și-a îngropat toate economiile în curte, dar când a vrut să le scoată din pământ nu...
Poveste ruptă din filme la Brașov! Un pensionar român și-a denunțat la poliție amanta în vârstă de...
Video recomandate
Video
Citește și