A decedat după ce a muncit 104 zile fără întrerupere. Ce spune compania pentru care și-a dat viața
Un bărbat și-a pierdut viața după ce a lucrat 104 zile continuu. Din această cauză, organele i-au cedat. Iată cum se justifică angajatorii.
Publicat: Marti, 10 Septembrie 2024, 12:18 | Actualizat: Sambata, 21 Septembrie 2024, 11:30Un bărbat de doar 30 de ani și-a pierdut viața din cauza muncii. Acestuia i-au cedat organele interne după mai bine de 100 de zile muncite fără pauză.
A decedat după ce a muncit 104 zile fără întrerupere. Ce spune compania pentru care și-a dat viața
China este recunoscută pentru cultura muncii excesive. Cu toate acestea, autoritățile par să nu intervină. În ciuda legislației, oamenii acceptă să lucreze ore suplimentare din cauza economiei precare.
Un caz recent a stârnit controverse. Un bărbat de doar 30 de ani a murit după ce i-au cedat organele din cauza muncii.
Conform unei surse, A'bao avea 30 de ani și a murit după ce a muncit 104 zile consecutive. Acesta a avut doar o zi de odihnă în toată perioada respectivă.
Pe aceeași temăTotul s-a petrecut în provincia Zhejiang, din estul Chinei. Instanța din provincia respecitvă a hotărât că firma angajatoare este responsabilă în proporție de 20% de decesul bărbatului.
În urma verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul de 30 de ani a decedat în urma insuficienței multiple a organelor. Cauza ar fi o infecție pneumcocice, care apare adesea atunci când sistemul imunitar este slăbit.
Moartea lui A'bao a indignat China și a scos la suprafață discuții mai vechi cu privire la tratamentul inuman suferit de angajați în țara respectivă.
A'bao lucra ca zugrav. Acesta semnase contractul în luna februarie a anului 2023 și trebuia să se încheie în luna ianuarie a acestui an. Ulterior, a fost repartizat pe un nou proiect în Zhoushan, din provincia Zhejiang.
Bărbatul a lucrat continuu din luna februarie a anului trecut până în luna mai a acestui an, având o singură zi liberă, pe data de 6 aprilie.
Pe data de 25 mai, A'bao s-a simțit rău, așa că a cerut o zi liberă, odihnindu-se. Însă, pe 28 mai, starea sa de sănătate s-a înrăutățit și a fost transportat de urgență la spital.
Bărbatul de 30 de ani a fost diagnosticat cu infecție pumonară și insuficiență respiratorie. Pe data de 1 iunie, A'bao a decedat.
În timpul anchetei, s-a susținut faptul că decesul îmbolnăvirea și decesul său s-a petrecut la mai bine de 48 de ore de când se prezentase la serviciu, astfel că nu a fost clasifica drept accident de muncă.
Familia lui A'bao a cerut însă despăgubiri de la angajator, aducând în discuție neglijența acestuia. Cu toate acestea, compania a pretins că volumul de muncă era gestionabil. Ba mai mult, a susținut că orele suplimentare efectuate au fost voluntare.
Pe aceeași temăTotodată, compania susține că decesul lui A'bao este, de fapt, rezultatul unor probleme de sănătate pe care acesta le avea deja și pe care el singur le-a neglijat, neintervenind la timp.
Instanța însă a hotărât că s-a încălcat legislația muncii din China, după ce A'bao a lucrat 104 zile consecutive. Conform legii, în China se prevede un număr maxim de 8 ore pe zi de muncă, iar pe săptămână o medie de 44 de ore.
Astfel că, în urma încălcării de către companie a normelor de muncă, starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat, ducând la moartea acestuia. Instanța a hotărât că firma respectivă este responsabilă în proporție de 20% de decesul bărbatului.
De asemenea, a acordat familiei îndoliate o despăgubire de 400.000 de yuani, adică aproximativ 56.000 de dolari americani. În ciuda apelului companiei, instanța a menținut verdictul inițial.