Antena Căutare

Cum poți afla online ce vechime ai în câmpul muncii. Pașii pe care trebuie să îi parcurgi

Angajații români pot afla cu ușurință online ce vechime în muncă au, fără să mai facă drumuri la casele de pensii. Iată cum!

Galerie
Cum poți afla online ce vechime ai în câmpul muncii. Pașii pe care trebuie să îi parcurgi | Shutterstock

Românii care sunt curioși să afle ce vechime în muncă au acumulat pentru pensia de stat își pot face un cont de utilizator pe site-ul oficial al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP). Iată ce pași trebuie urmați!

Citește și: Ce vechime îți trebuie pentru a încasa o pensie de peste 7.000 de lei după recalculare: „Nu contează atât de mult meseria”

Cum poți verifica online ce vechime ai în muncă

Pentru început, se va completa un formular online care trebuie tipărit și prezentat, alături de actul de identitate în original și copie, la orice casă de pensii. Pe urmă, se va primi un e-mail prin care se va putea seta parola contului. În final, se va putea accesa contul din site-ul CNPP, notează avocatnet.ro, citat de Antena 3 CNN.

Articolul continuă după reclamă

Contul online la CNPP se poate face și fără deplasare personală la casa de pensii Publice, în cazul în care persoana respectivă are semnătura electronică. Cei care dețin o astfel de semnătură pot obține acces pe site-ul CNPP, chiar din fața calculatorului, fără să se mai deplaseze la casele de pensii, mai transmit sursele citate.

Primul pas este autentificarea în contul de utilizator. Apăsați butonul „Autentificare” din colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro. Se va deschide o pagină în care veți introduce e-mail-ul și parola pe care le-ați setat pentru contul dumneavoastră, iar apoi veți apăsa pe „Autentificare”.

După autentificare, veți avea la dispoziție un meniu în partea stângă a paginii, din care puteți să selectați: „Datele mele din sistemul public de pensii”.

De aici, puteți alege fie un document cu stagiile lunare de cotizare înregistrate în evidențele CNPP începând cu aprilie 2001, fie un document cu stagiile anuale de cotizare. Intrați pe unul dintre ele și apoi apăsați pe „Generează raport actualizat”.

Diferența este că în primul fișier puteți vedea situația vechimii lună cu lună (zile lucrate, venituri, condiții de muncă, punctaj, angajatorii care au cotizat pentru tine, vechime totală de muncă acumulată), din aprilie 2001 și până în prezent, iar în al doilea puteți vedea doar situația anuală (fără detalii lunare). În cazul în care vă doriți să aflați situația anterioară lunii aprilie 2001, trebuie selectat „Informații din carnetul de muncă” și apăsat pe „Generează raport actualizat”.

După, veți avea de așteptat câteva minute. Când raportul este gata, primiți un e-mail de notificare și raportul îl puteți descărca în format PDF din contul de pe site-ul CNPP. Mai precis, îl veți găsi în pagina în care ați cerut generarea raportului.

Citește și: Un nou prag de studii va fi recunoscut ca vechime la pensie, începând cu 2024

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Pensie de 100.000 de lei pe lună după recalculare. Ce meserie a avut românul care o încasează... Google marchează ziua de azi, 3 septembrie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă ilustrația...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x