Cât a ajuns să coste un kilogram de căpșuni românești. Suma piperată pe care o cer producătorii
Căpșunile românești sunt la mare căutare, așa că producătorii profită și le vând la un preț ridicat. Un kilogram a ajuns să coste chiar mai mult decât unul de ceafă de porc.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 23 Aprilie 2023, 18:40 | Actualizat: Marti, 16 Mai 2023, 11:12Nu mai este un secret faptul că nu e ieftin să întreții solariile cu căpșuni. Asta presupune multă muncă, cheltuieli mai mari. Toate acestea se răsfrâng asupra prețului.
Ba mai mult, cele românești își găsesc cu greu locul pe piața din România, așa că mulți producători sunt nevoiți să crească prețurile pentru a se putea menține pe linia de plutire. Totul, spre nemulțumirea clienților.
Pe aceeași temăCât costă un kilogram de căpșuni. Cu cât sunt mai scumpe față de anul trecut
Anul trecut, la primele producții, prețul unui kg de căpșuni a ajuns la 30 de lei. Câteva săptămâni mai târziu, după mijlocul lunii mai, prețul pentru un kilogram de căpșuni depășea cu puțin 15 lei, în vreme ce o caserolă de 400-450 grame ajungea la 6 lei.
În 2023, o cu totul altă poveste. Producătorii români se pregătesc să-ți așeze marfa pe tarabe, iar primele producții de căpșuni românești se pot cumpăra în următoarea perioadă. Marfa este multă, frumoasă și există speranțe că producția va fi foarte bună.
Pe aceeași temăPentru acest fructe, clienții trebuie să scoată bani frumoși pentru un kilogram: 35 de lei fiind prețul mediu. Asta înseamnă cu 5 lei mai mult decât anul trecut.
E scump, se plâng clienții, care susțin că până și carnea e mai ieftină: 33 lei pe kilogram pentru ceafa de porc.
În ceea ce privește prețul pentru căpșunile de import, acesta este nu cu mult mai mic decât cel pentru fructele românești. În magazine, suma pornește de la 7 lei pentru o caserolă de 250 de grame și poate ajunge până la 26 pentru un kilogram, în funcție de comerciant.
Pe aceeași temăCe beneficii au căpșunile
Conform sodelicious.ro, căpșunile nu sunt doar delicioase, ci au și avantaje pentru sănătate. Iată câteva dintre ele:
- căpșunile previn bolile cardiovasculare
- sunt hidratante pentru că au o cantitate mare de apă
- căpșunile au vitamina B1, deci îmbunătățesc starea de spirit
- căpșunile îmbunătățesc sănătatea pielii
- căpșunile combat constipația
- sunt un antiinflamator natural
- protejează vederea
- păstrează creierul tânăr
- sunt o sursă excelentă de vitamina C
- căpșunile reglează glicemia și previn diabetul de tip 2
- au proprietăți anti cancer
- ajută dinții să rămână sănătoși.
Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro