Cum trăiește cea mai înaltă femeie din lume. Rumeysa Gelgi are 2,16 metri și doar 27 de ani
Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume. Ea măsoară în jur de 2,16 metri. Nu este singurul record mondial pe care îl deține. În 2014, ea a obținut titlul de cea mai înaltă adolescentă în viață din lume.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 10 Ianuarie 2024, 14:49 | Actualizat: Miercuri, 10 Ianuarie 2024, 15:45- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
De asemenea, are cele mai lungi degete, cele mai mari mâini și cel mai lung spate, conform Guinness World Records.
Chiar dacă oamenii sunt fascinați de dimensiunile ei, Rumeysa susține că înălțimea sa i-a adus o mulțime de probleme. Se deplasează cu greu, ajutată de un cadru sau de scaunul cu rotile pentru că a sa coloană vertebrală este foarte solicitată.
"Cu toate acestea, sunt atât de recunoscătoare că sunt așa cum sunt, în ciuda tuturor provocărilor", spune Rumeysa Gelgi.
Pe aceeași temăCum trăiește cea mai înaltă femeie din lume. Rumeysa Gelgi are 2,16 metri și doar 27 de ani
Gelgi s-a născut pe data de 1 ianuarie 1997, în Turcia. A fost primul caz confirmat de sindrom Weaver în această țară.
Sindromul Weaver este o afecțiune rară - doar 50 de persoane au această afecțiune, conform Organizației Naționale pentru Boli Rare.
Tânăra a fost supusă unei operații pe cord deschis pe când avea un an, din cauza unor afecțiuni cardiace congenitale. Doi ani mai târziu, a fost operată din nou pentru o hernie ombilicală.
La vârsta de cinci ani, Gelgi a trebuit să facă cinci luni de fizioterapie înainte de a putea merge pentru prima dată, cu ajutorul unui cărucior.
Ea a urmat un tratament din septembrie 2003 până în mai 2006 pentru a-și trata afecțiunea, pe care l-a descris ca fiind "de succes", adăugând că nu mai crește.
După două intervenții chirurgicale pentru scolioză în 2013, Gelgi a spus că nu a avut nicio "accidentare sau tratament grav" și că, în schimb, face sesiuni regulate de fizioterapie pentru a-și întări corpul.
Potrivit Reuters, Gelgi are nevoie de un scaun cu rotile sau de un cadru de metal pentru a se deplasa. De asemenea, ea poartă pantofi ortopedici care sunt făcuți la comandă.
Din cauza problemelor, tânăra a făcut școala acasă: ”A fost ca și cum aș fi avut lecții particulare cu un profesor. Toți profesorii mei au fost extraordinari, atât de drăguți și entuziaști.”
Rumeysa a luat în serios educația și din copilărie și-a dorit să lucreze în industria IT, astfel că în martie 2022 a obținut o diplomă în dezvoltare web de la Universitatea Harvard.
În timpul liber, când nu lucrează, Gelgi vorbește despre experiența sa cu boala și îi ajută pe ceilalți să se simtă mai bine în pielea lor.
Ea a povestit că a fost agresată în copilărie din cauza înălțimii sale, lucru care a motivat-o să țină discursuri cu privire la afecțiunile medicale cu care trăiește, conform Business Insider.
Pe aceeași temă