Antena

Evaluare Națională 2019 Matematică Edu.ro - Ce trebuie să știi

Elevii de clasa a VIII-a susțin azi, 20 iunie, Evaluarea Națională la Matematică. Subiecte și bareme vor fi publicate pe a1.ro, îndată ce vor apărea pe Edu.ro. Vezi modele de de subiecte și ce trebuie să știi

Autor: Mirabela Năstase Publicat: Joi, 20 Iunie 2019, 15:27 | Actualizat: Joi, 20 Iunie 2019, 15:27
Galerie de imagini
evaluaer nationala matematica 2019

Elevii de clasa a VIII-a susțin azi, 20 iunie, Evaluarea Națională la Matematică. Subiecte și bareme vor fi publicate pe a1.ro, îndată ce vor apărea pe Edu.ro. Vezi modele de de subiecte și ce trebuie să știi

UPDATE, ora 15: 00 - Ministerul Educației a publicat subiectele și baremul de corectare la Matematică, pe subiecte.edu.ro. Află AICI ce notă ai putea lua în funcție de punctajul exercițiilor!

Update- ora 10:00 - Avem subiectele! Vezi aici FOTO cu ce a picat anul acesta la Evaluare Națională, proba de Matematică

Update: ora 9:00 - Elevii au ajuns în sălile de examen și au început proba la matematică. Emoțiile sunt mari, iar unii dintre absolvenții de școală generală spun că au făcut și meditații și s-au pregătit tot anul pentru acest examen.

Evaluarea Națională la matematică este a doua probă din cadrul examenului de Capaciate 2019. Prima probă scrisă a avit loc marți, 19 iunie, la Limba și Literatura Română.

La Evaluarea Naţională din acest an s-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, însă marți, când s-a desfăşurat prima probă scrisă, cea de Limba şi literatura română, au fost prezenţi 146.553 de candidaţi, dintre care un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, iar lucrarea a fost notată cu nota 1.

Tot ce trebuie să știi despre Evaluare Națională 2019, Română și Matematică

Evaluare Națională 2019 Matematică Edu.ro. Modele de Subiecte, bareme

Modele de subiecte și bareme au fost publicate de Edu.ro, la categoria: subiecte.edu.ro.

Recomandari A1

Subiecte Evaluare Națională 2018

La Evaluarea Națională din 2018 au picat următoarele subiecte:

Subiectele și baremele la Evaluare Națională 2018 le puteți vedea și aici.

Evaluare Națională 2019 Matematică Edu.ro, 20 iunie 2019

Regulile examenului de la matematică indică faptul că elevii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

Timpul destinat pentru a rezolva subiectele la Evaluaera Națională pentru clasa a 8-a este de două ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise.

Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi,menţionându-se pe ele „Anulat”, se semnează de către asistenţi şi se păstrează încondiţiile stabilite pentru lucrările scrise. După ce rezolvă subiectele la Evaluarea Națională la Matematică, pentru clasa a 8-a şi îşi încheie lucrările, candidaţii numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini.

Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi. După încheierea numerotării, candidaţii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini.

Ce pățesc elevii prinși la copiat în Evaluarea Națională 2019

Absolvenții de clasa a VIII-a prinși că încearcă să copieze sau că au la ei telefoane/obiecte interzise sunt dați afară din probă și primesc nota 1, indiferent dacă au folosit sau nu materialele interzise.

Ordinul de ministru prevede că elevii prinși cu telefoane sau copiuțe sunt eliminați din examen “indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise”.

Dacă un elev este dat afară din examen pentru că a încercat să copieze, președintele de comisie scrie pe lucrarea acestuia, cu cerneală sau pix roșu, “fraudă” și pune nota 1.

Înainte de fiecare examen din Evaluarea Națională 2019, profesorii asistenți le vor explica elevilor regulile și le vor cere “să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen”. După ce profesorii le spun candidaților ce nu au voie să facă în examen, elevii vor semna un proces-verbal în care se află menționat că știu că nerespectarea regulilor are drept consecință eliminarea lor din examen și nota 1 la proba respectivă.

Evaluarea Națională 2019 Edu.ro Rezultate

Primele rezultate de la Evaluarea Națională se vor afișa pe 25 iunie, ziua când se pot depune și contestații. Rezultatele finale se depun sunt anunțate pe 29 iunie 2019.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată dintre media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).

Ce este Evaluarea Națională

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină examenul fără taxă. Media obținută la EN VIII este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE). Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene.

Evaluare Națională 2019 - Rata de promovabilitate în ultimii doi ani

Anul trecut s-au înscris la Evaluare Naţională peste 150.000 de candidaţi. Rata de participare a fost de 94,8%, iar peste 73% au promovat. La Limba şi literatura română, 83% au obţinut note peste 5 şi 2.089 au luat nota 10. La Matematică, 61% au luat note peste 5, iar 1.903 au primit 10.

În 2017, la Evaluare Naţională s-au înscris aproape 145.000 de candidaţi. Procentul de promovare a fost de aproximativ 77% la nivel naţional. Din 2017, la admiterea în clasa a IX-a, ponderea mediei de la Evaluare Naţională a crescut de la 75% la 80%, iar notele de la clasă reprezintă doar 20%, în loc de 25%. În ultimii zece ani, cea mai slabă rată de promovabilitate la Evaluare Naţională a fost în 2012, când doar 66% au luat note de promovare. Cele mai bune rezultate s-au obţinut în 2008, când aproape 90% din elevii înscrişi la Evaluare Naţională au luat note peste 5.

Citește și:

Evaluare Națională 2019. Modele subiecte și bareme la Matematică

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2019 - Ce a picat anul trecut​

Whatsapp LinkedIn
evaluare națională 2019 matematica edu.ro evaluare nationala 2019 matematica subiecte evaluare nationala matematica bareme evaluarea nationala 2019 matematica evaluare nationala 2019 edu.ro subiecte.edu.ro a1.ro începe azi! subiecte și ce trebuie să știi
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Filmul SF The Pod Generation, cu Emilia Clarke și Chiwetel Ejiofor în rolurile principale, e disponibil acum în AntenaPLAY. Descoperă povestea fascinantă a comediei romantice.
Stirile zilei După 17 ani în Germania, Maria şi Daniel s-au întors în ţară şi au o afacere de succes. Într-un an au reuşit să vândă 500 de kg din recolta proprie
Video recomandate
Video
Citește și
Drob de pui cu ouă de prepeliță. Rețetă pentru masa de Paște Catine.ro
Țara în care Burak Özçivit visează să joace. Declarația a fost primită cu uimire Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun... Ziare.com
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea... Spynews.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu... BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos HelloTaste.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor Antena3.ro
Sute de „păianjeni” au fost descoperiți într-un „oraș incaș” de pe Marte. Imaginile care au uimit... useit
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu... Catine
Dosarul Mineriadei | Procurorii au mers acasă la Ion Iliescu Wall-Street
Familia Regală Britanică traversează o perioadă dificilă. Planurile pentru înmormântarea Regelui Charles III... Kudika
Zodiile născute pentru a înota în bani. Au un noroc fantastic, toţi cei din jur se miră de cât de bine le merge Playtech
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent Redactia.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor Observator
La ce se folosește botoxul. Întrebuințările pe care le poate avea în medicină MediCOOL
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă HelloTaste
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal! ProSport
FBI-ul, în alertă! Temutul Nat Mincă „zguduie” Los Angeles-ul, iar vrăjitoarea Vanessa face „FARMECE” în... Gandul
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile... CanCan
Sângerările nazale la copii: cum să le gestionezi corect DeParinti
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui... ZUTV
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei... UseIT
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Hello Taste
Ultimele știri
Alina Sorescu și Alexandru Ciucu s-au revăzut la Tribunal! Ce au spus unul despre celălalt și care e situația între ei în prezent
Schimbarea de look neașteptată pe care Doamna Anina de la Mireasa și-a făcut-o recent. A surprins pe toată lumea cu rezultatul
Vincenzo Aiello, fostul concurent din sezonul 9 Chefi la cuțite, s-a căsătorit. Cine e soția lui
Primul mesaj al Antoniei după ce a părăsit casa Mireasa. Ce a postat pe rețelele de socializare
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Mireasa sezonul 9. Imagini cu plecarea Antoniei. A fost una dintre cele mai dureroase despărțiri de la Mireasa
Orlando Zaharia a pregătit cel mai îndrăzneț preparat de până acum! Ce combinație neobișnuită de ingrediente a folosit
Gestul unui pompier în timpul lui liber. Ce a făcut Marian când a auzit un zgomot alarmant în fața casei sale
Ce zodie are mari șanse de căsătorie în 2024. Astrele au pentru acești nativi planuri mari și din perspectivă financiară
Trei zodii care se refac greu după o despărțire. În special femeile suferă enorm
Mai multe