Titularizare 2020: Calendar, data examenului scris și ultimele noutăți
Ministerul Educației a făcut publice ultimele date despre Titularizare 2020, calendarul complet și condițiile în care se va desfășura proba scrisă a examenului.
Publicat: Marti, 07 Iulie 2020, 13:02 | Actualizat: Marti, 07 Iulie 2020, 14:11Calendarul privind titularizarea sau mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2020 - 2021 a fost reactualizat prin ordin de ministru, anunţă luni Ministerul Educaţiei şi Cercetării, într-un comunicat.
Pe aceeași temăCalendar Titularizare 2020
Potrivit MinisteruluiEducaţiei şi Cercetării, în perioada 9 - 16 iulie, candidaţii la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar îşi vor depune dosarele de înscriere la inspectoratele şcolare sau se pot transmite şi electronic.
Când are loc proba scrisă la Titularizare 2020
Proba scrisă din cadrul concursului de titularizare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar va avea loc pe 29 iulie, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare.
Primele rezultate la Titularizare 2020 și contestații
Primele rezultate ale probei scrise la Titularizare 2020 vor fi afişate pe 4 august. Contestaţiile vor putea fi depuse pe 4 şi 5 august, iar în data de 11 august vor fi anunţate rezultatele finale. Calendarul complet al examenului de Titularizare 2020 poate fi consultat și pe portalul oficial, edu.ro.
*Calendarul pentru Titularizare 2020 a fost publicat; Foto: pixabay.com
Pe aceeași temăLegea pentru organizarea Titularizării 2020 în perioada stării de alertă, promulgată
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ, care prevede că în perioada stării de alertă pot fi organizate concursurile de titularizare în învăţământul preuniversitar şi cele de ocupare a posturilor din învăţământul universitar.
"Pe durata stării de alertă, în instituţiile şi autorităţile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. (1) şi (2), precum şi la art. 11 şi 12, precum şi posturile de predare vacante din unităţile de învăţământ preuniversitar şi a posturilor şi funcţiilor vacante din instituţiile de învăţământ superior, institutele de cercetare, Academia Română şi academiile de ramură", prevede actul normativ.
Ordonanţa vizează stabilirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ pentru asigurarea continuităţii procesului de învăţământ pe durata stării de urgenţă, completată şi cu starea de alertă, până la eliminarea restricţiilor privind adunările publice, astfel încât procesul de învăţământ să se poată realiza şi în modul online.