Antena

Veste importantă pentru turiști! Autoritățile din Grecia renunță la restricții importante

Autoritățile elene au anunțat măsuri de relaxare, în contextul pandemiei de coronavirus, spre bucuria turiștilor din întreaga lume.

Publicat: Joi, 24 Iunie 2021, 11:39 | Actualizat: Joi, 24 Iunie 2021, 12:13
Galerie de imagini
Statul elen a renunțat la obligativitatea purtării măștii în spații deschise
Shutterstock

Începând de joi, 24 iunie, purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie în spațiile deschise din Grecia, exceptându-le pe cele aglomerate.

Astfel obligativitatea purtării măștii rămâne valabilă pentru spațiile închise și pentru cele deschise aglomerate. Această măsură de relaxare vine în contextul în care stuația epidemiologică s-a mai ameliorat în Grecia, iar campania de vaccinare împotriva Covid-19 a avansat. De asemenea, în contextul în care temperaturile au crescut, a scăzut și gradul de suportabilitate al purtării măștilor.

„Situația epidemiologică din țară este pe drumul cel bun. Perspectivele sunt unele favorabile”, a spus Vana Papaevangelou, membru al comitetului de experți în boli infecțioase care sfătuiește guvernul, potrivit Reuters.

Miercuri, autoritățile sanitare au raportat 520 de noi cazuri de coronavirus și 14 decese, ceea ce a dus la un număr de infecții totale de 419.455 de când primul caz a fost detectat în februarie anul trecut. Numărul total de morți este acum de 12.595.

Pe aceeași temă

Grecia a făcut față destul de bine primului val d einfecții cu SARS-Cov-2, însă în noiembrie anul trecut, autoritățile elene au impus un lockdown, după ce au constatat că situația epidemiologică se înrăutățea pe zi ce trece.

„Atâta timp cât virusul circulă printre noi, nu ar trebui să fim liniștiți. Cu cât circulă mai mult, cu atât sunt mai mari șansele unor noi mutații”, a declarat atunci Vana Papaevangelou.

Totuși, după o perioadă de restricții severe, autoritățile elene au anunțat un val de relaxare.

Ce relaxări intră în vigoare în Grecia, începând cu 28 iunie

Prima măsură anunțată a fost renunțarea la obligativitatea purtării măștilor în exterior, însă, pe 28 iunie, vor avea loc și alte măsuri de relaxare.

Astfel că se va renunța la carantina pe timp de noapte, numărul admis de persoane la o masă la restaurant va crește de la 6 la 10, iar numărul admis de persoane la un eveniment, preucm nunta, va crește la 300.

La plaje va fi permisă o limită de 120 de persoane pe 1.000 de metri pătrați.

Recomandari A1

Autoritățile sanitare au declarat că în Grecia au fost detectate mai puțin de 10 cazuri ale variantei Delta, cea mai infecțioasă a virusului, îndemnând persoanele în vârstă de peste 50 de ani să se vaccineze.

Marți, guvernul elen a declarat că 30,24% dintre greci au fost vaccinați până acum, în timp ce 43,1% au primit cel puțin o doză.

Ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele care ajung în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, statelor membre ale Acordului Schengen, Australia, Macedonia de Nord, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Israel, Canada, Belarus, Bahrain, Noua Zeelandă, Republica Coreea, Qatar, China, Kuwait, Ucraina, Rwanda, Rusia, Arabia Saudită, Serbia, Singapore, Thailanda sau persoanele care au rezidența permanentă în aceste state pot intra pe teritoriul elen pe cale rutieră - prin punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, Svilengrad-Ormenio, Evzoni și Nymphaea și pe cale aeriană, prin orice aeroport, intrarea fiind permisă persoanelor care îndeplinesc una dintre următoarele condiții:

Prezintă un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen; sau prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză, sau prezintă o dovadă emisă de către un laborator autorizat în statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă, sau prezintă în format digital sau tipărit certificatul digital COVID-19 care conține informații despre vaccinare sau rezultatul ultimei testări (test rapid sau PCR), respectiv dovada emisă de către un laborator autorizat din statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă.

Aceste condiții (vaccin, test PCR negativ sau certificat care confirmă infectarea anterioară) pentru intrarea în Grecia sunt valabile pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

De asemenea, este obligatorie completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență, de către toate persoanele care sosesc în acest stat.

Whatsapp LinkedIn
grecia restirictii relaxare
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 se vede LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau Joimăriţa
Citește și
Divorț în familia regală. După 14 ani de căsnicie, au decis să-și spună adio. Ce se precizează în...
Santorini made in China. Replica identică a insulei din Grecia uimește turiștii din întreaga lume
A fost aprinsă Flacăra Olimpică. Locul unde s-a întâmplat are o poveste uluitoare
Alertă de călătorie pentru o destinație preferată de români. La ce pericole se pot expune turiștii
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care pun accent mai mare pe pasiune decât pe succes pe 2 Mai 2024 Catine.ro
Demet Evgar a reușit să ridice așteptările pentru serialul Bahar. Actrița surprinde cu rolul său inedit Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
Surprinzător, o băutură e benefică pentru inimă și creier: Conține o substanță miraculoasă pentru corpul uman Ziare.com
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie... AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor HelloTaste.ro
Cum să îți asiguri venituri la bătrânețe fără să te bazezi pe pensie: ”Cu asta ar trebui să începem!” Antena3.ro
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic s-a vândut cu o sumă record. Cât valorează acum accesoriul lui John... useit
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Diana Șoșoacă intră în cursa pentru Primăria Capitalei Wall-Street
Cum se pregătesc românii în așteptarea sărbătorilor de Paște Kudika
Totul despre petrecerile din casa lui Ion Dolănescu de 1 Mai! Ce făcea regretatul artist în fiecare an, nu lipsea... Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
1 mai, Ziua Internaţională a Muncii. Ce semnificație are: totul a început în SUA, în 1886 Observator
Ce este tiroidita autoimună. Cum se identifică și cum o poți controla MediCOOL
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri HelloTaste
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa ProSport
Metalul care ar putea SALVA Europa va fi din nou exploatat în România! Investiție de un miliard de dolari! Gandul
Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Se află... CanCan
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată DeParinti
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut... ZUTV
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la... UseIT
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte Hello Taste
Ultimele știri
(P) Pro Max sau Simplu? Cum alegi un iPhone?
În noaptea de Înviere, Antena Stars difuzează emisiunea-documentar: „Muntele Athos - Punte între cer şi pământ"
Echipa Super Neatza cu Răzvan şi Dani le-a pregătit telespectatorilor ediţii speciale de Paşte, atât dimineaţa, cât și după amiaza
Radu Pietreanu, invitat în Gala România, ești Campioană!, în ediția specială de Paște difuzată duminică, de la ora 20.00
Prognoza meteo 2 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Un concurent a fost salvat de la eliminare de Ștefan Popescu. Pe cine risca să piardă Orlando Zaharia
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Situație fără precedent în sezonul 13. Ce s-a întâmplat cu Orlando Zaharia: „Nu se simte bine!”
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Lăcrămioara Pintilie, accidentare dureroasă în timpul duelului. Irina Fodor a intervenit imediat
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Ce verdict uluitor a adus banda în battle șase. Două concurente și-au adresat replici acide
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Ștefan Popescu a sunat alarma pentru amuletă și toți chefii au făcut ochii mari. Ce a urmat
Mai multe