Antena

Sportivă de top din România, forțată să se gândească la un loc de muncă. Cât câștigă acum: „Ne pune într-o situație dificilă”

O campioană națională la atletism vorbește despre problemele financiare cu care se confruntă. Tânăra are peste 150 de medalii la competiții interne și internaționale.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 25 Octombrie 2024, 15:46 | Actualizat: Vineri, 25 Octombrie 2024, 15:46
Galerie de imagini
Multipla campioană națională a câștigat peste 150 de medalii
Instagram

Tânăra care a pus România pe harta atletismului internațional se confruntă cu probleme financiare. Aceasta dezvăluie cât câștigă un multiplu campion național.

Pe aceeași temă

Sportivă de top din România, forțată să se gândească la un loc de muncă. Cât câștigă cea mai rapidă femeie din țară: „Ne pune într-o situație dificilă”

Maria Mihalache are 21 de ani, iar până la această vârstă a atins adevărat eperformanțe în lumea sportului. Tânăra este multiplă campioană națională la atletism și are în palmares peste 150 de medalii, câștigate atât la competiții naționale, cât și internaționale.

În cadrul unui interviu, Maria a vorbit despre dificultățile întâmpinate, dificultăți preponderent în plan financiar. Ea a ținut să evidențieze ceea ce înseamnă să faci sport de performanță în România și la ce costuri se ridică.

Ea a făcut și o paralelă între sportul în echipă și cel individual. Subliniind diferențele clare de câștiguri.

„Nu e ca la celelalte sporturi de echipă unde un jucător care poate e și mult mai slab decât noi, adică care nu e campion național de seniori, ia 10.000 - 14.000 de euro. Noi, 3.000 de lei! 2.500 de lei, depinde de fiecare, poate și 4.000 de lei.

Pe aceeași temă

Din ăștia, de la o vârstă, trebuie să-ți plătești chirie, întreținere. Care e foarte scumpă, foarte scumpă și s-a scumpit și mai mult în ultimul timp”, a spus Maria Mihalache.

Tânăra a vorbit și de alte cheltuieli recurente pentru un sportiv de performanță, care se adună lună de lună.

„Nu mai zic de refacere, de masaje, care sunt foarte importante. Adică dacă nu faci masaj de scoatere a tensiunii din picioare, riști să te accidentezi. Este cel mai important. Sunt foarte scumpe și astea. Ajunge la 200 - 250 de lei un masaj. Dacă trebuie să faci două pe săptămână, deja 500 de lei, ori patru săptămâni... Se adună. Deci, cam greu”, declară sportiva.

Recomandari A1

Maria se gândește cu teamă că în viitorul apropiat va fi nevoită să își găsească un job suplimentar pentru a putea supraviețui. Asta cu siguranță i-ar afecta performanța.

„Chiar cunosc un campion național de seniori, un băiat de la înălțime, care a fost nevoit să-și iau un job. Și nu consider că trebuie să ajungă în ipostaza asta, pentru că automat nu mai dai 100% randament la antrenament și nu mai poți să-ți faci jobul tău principal. Și trebuie să mai ai încă unul, ca să poți să trăiești.

Pe aceeași temă

Nu mă gândesc să-mi iau un job. Mă gândesc să... Bine, sper să nu fie nevoie să-mi iau un job. Mă gândesc să fac 100% sportul ăsta, adică jobul meu principal. Asta mă gândesc și sper să reușesc. Nu știu... Sper să nu fie nevoie să ajung să-mi iau un job din cauza banilor”, a mărturisit tânăra.

Aceasta punctează câteva lucruri care ar putea sprijini sportul românesc. Din perspectiva Mariei, lipsa de promovare duce la această lipsă de contact cu sportivii, cu tot ceea ce înseamnă Campionat Național.

„Nu vreau să intrăm în discuția despre sumele de la fotbal și de abia dacă sunt campioni naționali. Dar nu intrăm pentru că așa e de când lumea și pământul. E și foarte vizionat sportul, n-am ce să zic. Vinde și foarte mult.

Pe aceeași temă

Ce ne trebuie nouă? Mai multă vizibilitate. Ar trebui, din punctul meu de vedere, să fie dat Campionatul Național mereu la televizor, să se vorbească, lumea să înceapă să știe sportivii.

Cred că un om de pe stradă nici nu știe dacă avem medaliați europeni sau mondiali, și avem! Habar n-are de ei. Îi vede pe stradă, trece pe lângă ei și nu știe pe lângă cine trece. Pentru că nu e mediatizat sportul și cred că și de asta nici nu sunt bani”, a mai declarat multipla campioană.

Pe aceeași temă

Tânăra s-a gândit să ia măsuri în această privință, dorind să se filmeze în timpul antrenamentelor pentru a posta totul în online. Astfel, consideră că mai mulți oameni ar putea afla despre sportivii din atletism. Însă acest lucru s-a dovedit a fi destul de dificil și costisitor.

„Pot să zic că mă atrage ideea să fiu influencer. Mi-ar fi un pic dificil să mă filmez în timpul antrenamentelor, pentru că nu am pe nimeni care să facă asta. Antrenoarea mea este atentă la mine. Adică nu prea pot să expun ceea ce fac la antrenamente.

Pe aceeași temă

Doar eventual să-mi aduc un fotograf sau să fac în plus doar pentru filmări. Sau un fotograf care să ia fix cadrele live. Dar m-ar atrage”, a menționat Maria.

Multiplă campioană la atletism, Maria se teme pentru viitorul său, dar și al colegilor, în sport.

Whatsapp LinkedIn
maria mihalache atletism multiplă campioană națională câștiguri în atletism competiții naționale competiții internaționale
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Hidden Assets e în AntenaPLAY! Un thriller captivant care te va ține cu sufletul la gură timp de 6 episoade. Tot ce vrei e să dai PLAY!
Stirile zilei Staţiunea din România unde se află muntele în două culori. Locul de poveste fascinează turiştii
Videoclipul zilei
Citește și
Ajut eu! Maria Mihalache, viața în pași de dans. „Pentru mine este totul”
Ajut eu! Maria Mihalache, viața în pași de dans
Video recomandate
Video
Citește și
Când este Halloween 2024. Ce tradiții și obiceiuri se respectă în această seara Catine.ro
Care este în prezent starea de sănătate a celebrei actrițe Leticia Calderon. Vedeta a dezvăluit mai multe detalii Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Candidatul cel mai bine pregătit și cel mai slab pregătit pentru funcția de președinte al României. Sondaj... Libertatea.ro
Motivele pentru care partidele tradiționale nu pot intra la guvernare cu AUR, indiferent de scorul pe care îl... Ziare.com
Milionarul român de doar 28 de ani, mesaj direct pentru români după ce compatrioţii l-au şocat deja cu aroganţa... AntenaSport
Emil Rengle și Alejandro Fernandez, declarații despre nuntă. Dansatorul și partenerul său vor să adopte copii:... Elle
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu... Spynews.ro
Unde vor pleca Monica Bîrlădeanu şi Valeriu Gheorghiţă în luna de miere: Actrița a divulgat ce vacanţă de... BZI
Mădălina Ghenea, apariție incendiară pe rețelele de socializare! „Ești cea mai frumoasă femeie din lume” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Prăjitura cu mere întregi. Rețetă simplă și delicioasă HelloTaste.ro
O femeie de pe OnlyFans și-a amenințat un abonat că îi va spune soției că se uită la ea. Povestea s-a... Antena3.ro
Galaxy Z Fold Special Edition ar fi rezolvat o problemă mare a telefoanelor pliabile. Ce soluție „imposibilă”... useit
Horoscopul zilei de 26 octombrie 2024. Săgetătorii se gândesc la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Halloween în România: Ce turiști străini ne calcă pragul Wall-Street
Karmen Minune și Bogdan Căplescu au divorțat oficial! Documentul care validează separarea, postat de fostul... Kudika
Karmen Minune A DIVORȚAT oficial de soțul ei, Bogdan. Dovada că și-au spus ADIO Playtech
Ce să pui sub pernă de Sfântul Dumitru. Lucrurile care aduc noroc în casă Redactia.ro
Planificare financiară în familie: 4 sfaturi-cheie la împărţirea bugetului lunar, de la salariul minim în sus Observator
Îngrijirea pielii la menopauză. Ce recomandă medicii dermatologi în această perioadă MediCOOL
Ce poți pune peste legumele la cuptor pentru a le face mai apetisante HelloTaste
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără ProSport
ÎPS Teodosie, IRITAT de petrecerile de Halloween pentru copii. „E un păcat!” Gandul
Fiul lui Reghecampf o pune la punct pe Anamaria Prodan: ”Să înceteze cu intrigile! Nu sunt fiul ei! Am o singură... CanCan
Competențe digitale pentru elevi în anul școlar 2024 – 2025. Elevii claselor primare ar trebui să știe să... DeParinti
Copiii lui Diddy au oferit o declarație comună privind situația tatălui lor: „Rămânem uniți, susținându-te... ZUTV
Cum să nu îți pierzi contactele pe WhatsApp. Aplicația introduce o funcție nouă UseIT
Tartă cu gutui. Desert de toamnă delicios și aromat Hello Taste