Rețetă de tocăniță cu iepure, în stil tradițional grecesc
În al nouălea stage al emisiunii Chefi fără limite, Naxos i-a impresionat pe chefi și pe concurenți cu numeroasele sale bogății. De data aceasta, un chef local a dezvăluit cum se face în Grecia o delicioasă rețetă tradițională de rețetă cu iepure. Tazz îți dezvăluie cum să pregătești acest preparat chiar la tine acasă!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 18 Aprilie 2022, 20:09 | Actualizat: Luni, 24 Octombrie 2022, 11:38Cel de-al nouălea stage al emisiunii Chefi fără limite s-a desfășurat în misteriosul Naxos, un loc de legendă, cu peisaje de neuitat și ingrediente emblematice.
Locul are o geografie aparte, lucru ce îl face să se bucure de o agricultură bogată și, implicit, de o varietate mai mare de ingrediente, în comparație cu alte locuri din Grecia. Un chef local din Naxos a dezvăluit cum se face o tocăniță tradițională cu iepure. Tazz îți arată cum să pregătești acest deliciu, chiar la tine acasă!
Pe aceeași temăDe asemenea, tot pe Tazz poți comanda preparate pe care le-ai văzut în emisiunea Chefi fără limite, ca să te bucuri la superlativ de aventura grecească! Primești rapid și în siguranță produsele, chiar la tine acasă!
Rețetă de tocăniță cu iepure - Ingrediente
Ingredientele se dozează în funcție de numărul de porții dorite, dar mai ales după gust.
- Carne de iepure (cam 250-300 grame per porție)
- Ceapă (2-3 cepe medii per porție)
- Roșii pasate
- Pastă de roșii
- 1 litru supă (stock) de pui sau apă
- Vin roșu
- Oțet
- Făină
- Foi de dafin
- Rozmarin
- Miere
- Sare și piper
Rețetă de tocăniță cu iepure - Mod de preparare
Peste carnea de iepure se presară făină din belșug, sare și puțin piper, după gust. Amestecăm pentru a se pătrunde bine pe toate părțile. Se pune ulei de măsline la încins într-o tigaie și carne se prăjește până ce se obține o culoare rumenă pe ambele părți. Apoi, într-o cratiță mare se pune ulei de măsline, apoi se adaugă ceapa și pasta de roșii.
Pe aceeași temăLăsăm puțin ceapa să se prăjească, ca să-și lase aroma ei, apoi punem foi de dafin și puțin oțet, ca să stingem tot. Adăugăm vin și roșii pasate, apoi carnea de iepure. Se toarnă apoi supa de pui (stock) sau apă până se acoperă carnea și se lasă la fiert, sub capac. Așteptăm să-I dăm o fierbere, după care micșorăm focus și urmărim să vedem dacă mai e nevoie să adăugăm apă.
O lăsăm să fiarbă în jur de o oră, apoi adăugăm puțină miere, pentru un gust dulce aromat. La final se rade brânză Graviera, puțin rozmarin și un băț de scorțișoară.
Descoperă cu Tazz și alte rețete savuroase din emisiunea Chefi fără limite de la Antena 1. Cu un așa ajutor de nădejde, orice preparat gătit de chefi poate părea o joacă de copil!
Urmărește clipul video de mai sus ca să înveți cu Tazz cum să faci această minunată rețetă de tocăniță cu iepure, în stil tradițional grecesc.
Pe aceeași temăCare este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Pe aceeași temăPrima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.