Ce a publicat Ștefan Bănică în mediul online în ziua în care tatăl lui, Ștefan Bănică Senior, ar fi împlinit 91 de ani
Ștefan Bănică Senior ar fi împlinit 91 de ani pe data de 11 noiembrie. Ștefan Bănică a făcut o postare în mediul online, pentru a le aminti oamenilor de marele actor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 12 Noiembrie 2024, 14:49 | Actualizat: Marti, 12 Noiembrie 2024, 15:16Pe 11 noiembrie 2024, Ștefan Bănică Senior a fi împlinit vârsta de 91 de ani. În această zi fiul său, Ștefan Bănică, s-a gândit la tatăl său și le-a amintit și oamenilor care îl urmăresc pe rețelele sociale ce semnificație are această zi. Cei care îl admiră pe Ștefan Bănică și l-au admirat și pe tatăl lui au spus câteva cuvinte frumoase despre marele actor care a încetat din viață în urmă cu 29 de ani.
Pe aceeași temăCe a publicat Ștefan Bănică în ziua în care tatăl său ar fi împlinit 91 de ani
Ștefan Bănică a publicat pe rețele sociale o fotografie alb-negru cu tatăl său: „Astăzi tata ar fi împlinit 91 de ani…”, a scris Ștefan Bănică în mediul online.
Fanii celor doi artiști au scris mesaje frumoase în dreptul imaginii cu regretatul Ștefan Bănică senior.
„Pentru mine el a fost, este si va ramane nemuritor”, „Este prezent în sufletul meu și mă bucur că am avut onoarea să-l cunosc!”, „Cred ca este foarte mândru acolo sus și de tine, Ștefan, dar și de nepotii lui!”, „Este o mândrie pentru teatru și rămâne unic în lume”, sunt câteva dintre mesajele oamenilor.
Pe aceeași temăCine a fost Ștefan Bănică Senior
Ştefan Constantin Bănică, pe numele său întreg, s-a născut la 11 noiembrie la Călăraşi. Conform biografiei actorului, familia lăutarului Drăgan Constandache Bănică s-a mutat la Bucureşti, iar copilul Bănică, având înclinaţii artistice, a cântat în corul de copii de la radio, a jucat in spectacole de teatru pentru şcolari.
A absolvit Institutul de Teatru din Capitală în 1955, la clasa profesorului Alexandru Finţi şi în timpul studenţiei facea figuraţie la teatrele bucureştene. A jucat la Teatrul CFR - Giuleşti în piese ca “Băiat bun, dar cu lipsuri “ de Nicuţă Tănase, Escu şi Titanic Vals de Tudor Muşatescu, la Teatrul Regional Bucureşti l-a interpretat pe Mitică Popescu, din piesa cu acelaşi nume a lui Camil Petrescu. A jucat şi pe scena Teatrului Bulandra în rolul lui Iordache din D-ale carnavalului şi Pristanda din O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, în Arsenic şi dantela veche de e J. Kasserling a fost Mişu Fetecan din Nota zero la purtare de Virgil Stoenescu şi Octavian Sava.
Împreună cu Stela Popescu a interpretat roluri în spectacole de revistă şi divertisment, în duet.
Printre filmele în care a jucat se numără: Cel mai iubit dintre pământeni (1993), Harababura (1990), De ce trag clopotele, Mitică? (1982), Singur printre prieteni (1979), Nea Mărin miliardar (1978).