Antena

Ce se va întâmpla dacă Regele Charles nu va mai putea să își exercite atribuțiile, după diagnosticul dur. Cine l-ar putea înlocui

Regele Charles al III-lea este „foarte optimist” în urma diagnosticului de cancer pe care l-a primit, însă în cazul în care nu își va mai putea exercita atribuțiile există mai multe variante, de la abdicare la Actul Regency. Ce spune legea.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 06 Februarie 2024, 15:27 | Actualizat: Marti, 06 Februarie 2024, 18:22
Galerie de imagini
Ce se va întâmpla dacă Regele Charles va fi în incapacitate să își exercite atribuțiile, după ce a fost diagnosticat cu cancer. Ce reprezintă Actul Regency
Profimedia

În urma diagonistului dur primit de Regele Charles al III-lea și al anunțului că acesta se va retrage temporar din îndatoririle publice, au apărut întrebări cu privire la cine l-ar putea înlocui pe monarh în cazul în care va fi în incapacitate de a-și exercita îndatoririle.

Palatul Buckingham a anunțat luni că Regele Charles a fost diagnoticat cu cancer la scurt timp după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru prostată mărită, la finalul lunii ianuarie. Potrivit informațiilor, afecțiunea a fost descoperită în stadiu incipient și prognosticul este bun.

Cu toate acestea, întrebările și speculațiile cu privire la cine l-ar putea în locui au apărut. Iată ce spune legislația în vigoare.

Ce se va întâmpla dacă Regele Charles va fi în incapacitate să își exercite atribuțiile, după ce a fost diagnosticat cu cancer. Ce reprezintă Actul Regency

Deși reprezentanții lui au anunțat că monarhul se va retrage temporar din îndatoririle publice, el va continua audiența săptămânală cu prim-ministrul și se gestiona din culise de afacerile de stat și ziarele oficiale, transmite dailymail.co.uk.

Regele este „foarte optimist” în urma diagnosticului, însă în cazul în care nu își va mai putea exercita atribuțiile există mai multe variante, de la abdicare la Actul Regency.

Pe aceeași temă

Actul Regency, a cărui versiune din 2022 a actualizat-o pe cea din 1937, reglementează chiar acest tip de urgență. Actul Regency prevede procedura de înlocuire a regelui de către consilierii de stat. Astfel, Prințul William ar putea juca un rol extrem de important, de asemenea, și regina consoartă, Camilla.

Actul din 1937 a intrat în vigoare și în timpul domniei regelui George al VI-lea - bunicul regelui Charles al III-lea - pentru că moștenitorul său direct, regina Elisabeta a II-a, avea la acea vreme doar 10 ani.

Potrivit legii, în caz de incapacitate temporară sau absență din țară, monarhul poate delega „Consilieri de stat” în numele lui. Asta s-a întâmplat și când Elisabeta a II-a când i-a cerut prințului Charles și prințului William să participe la prima sesiune parlamentară din 2022.

Consilierii de stat sunt toți membri ai Familiei Regale și doi sau mai mulți membri pot îndeplini funcții regale în același timp. Iată cine sunt următorii patru în rând la tron care au împlinit vârsta de 21 de ani: Regina Camilla, William - Prințul de Wales, Harry - Ducele de Sussex, Andrew - Ducele de York și fiica lui, Prințesa Beatrice.

Cu toate acestea, în 2022, Casa Regală a spus că Regency Act s-ar aplica numai membrilor în activitate. Prin urmare, în cazul care Regele Charles al III-lea ar fi în incapacitate de a-și exercita atribuțiile, Regina Camilla, Prințul William, Prințesa Anne și Prințul Edward l-ar sprijini pe monarhul Marii Britanii.

Recomandari A1
Pe aceeași temă

Legislația acoperă, de asemenea, și un „regent” numit în cazul în care un monarh devine incapacitat permanent și nu mai este capabil să-și îndeplinească îndatoririle regale. Un „regent” este următorul în rândul la tron, în cazul acesta, Prințul William. El și-ar asumă majoritatea funcțiilor monarhului, cu excepția acordării avizului regal unui proiect de lege.

Whatsapp LinkedIn
regele charles al iii-lea diagnostic cancer operatie
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ și Porsche Supercup™ de la Monaco 2024 sunt LIVE online în AntenaPLAY. În perioada 23-26 mai, urmărește pe canalele dedicate.
Stirile zilei EXCLUSIV. Florin Piersic, mesaj emoţionant de pe patul din spital: "Să ştiţi că nu vreau să ne despărţim niciodată"
Citește și
Imagini cu primul portret oficial al Regelui Charles al III-lea de când a fost încoronat. Semnificația...
Regele Charles al III-a a fost prezent la slujba de Paste ieri. Ce detalii au observat paparazzi despre...
Kate Middleton și Prințul William nu vor participa la slujba de Paște. Care e motivul și ce decizie ia...
Regele Charles al III-lea și Regina Camilla, gest înduioșător pentru Prințesa de Wales după...
Video recomandate
Video
Citește și
Sparanghel la cuptor. Rețetă simplă și sfaturi pentru preparare Catine.ro
De ce gemenii Victoriei Ruffo au ales să stea departe de lumina reflectoarelor. Ce relație au cu mama lor Happy Channel
Politicianul român care va avea pensie de 5.800 de euro plătită de UE. Câți bani vor încasa Traian Băsescu,... Libertatea.ro
O însoțitoare de bord a dezvăluit de ce pasagerii unui avion nu trebuie să adoarmă niciodată înainte... Ziare.com
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile AntenaSport
Fiica Danei Rogoz a împlinit 4 ani. Actrița a dezvăluit noi imagini ADORABILE cu Lia: „Câtă frumusețe și... Elle
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei... Spynews.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au... BZI
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide HelloTaste.ro
Documentul din care pensionarii pot afla ce pensie vor primi și ce punctaj au obținut după recalculare Antena3.ro
Lucruri pe care Mark Zuckerberg nu irosește banii. De ce le evită unul dintre cei mai bogați oameni din lume useit
Horoscopul zilei de 22 mai 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Românii vor putea merge în Turcia doar cu buletinul din această vară Wall-Street
Cele mai răvășitoare 30 de citate de dragoste din romane Kudika
Rugăciune puternică către Sfinții Constantin și Elena. Te ferește de necazuri Playtech
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi Redactia.ro
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el ne poartă prin aproape... Observator
Câtă cofeină conține ceaiul verde. Poți bea ceai verde dacă ai tensiunea mare? MediCOOL
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni HelloTaste
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de... ProSport
Două zodii vor trece prin clipe de coșmar în luna iunie! NIMIC nu le merge bine! Gandul
Imagini controversate din Iași, devenite virale. Gestul rușinos făcut de această blondă, în autobuz CanCan
Responsabilități pe care un copil nu e recomandat să le aibă. Aceste lucruri i-ar putea afecta viața la maturitate DeParinti
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis... ZUTV
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google UseIT
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Hello Taste