Antena

Chef Scărlătescu a dezvăluit ce sumă uriașă câștiga la început de carieră: „De atunci am tot crescut”

Invitat în cadrul unui podcast, chef Cătălin Scărlătescu a făcut câteva declarații neașteptate referitoare la veniturile sale. Gazda emisiunii a rămas fără cuvinte când a auzit cât câștiga simpaticul bucătar la început de carieră.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 01 Noiembrie 2022, 15:17 | Actualizat: Marti, 01 Noiembrie 2022, 17:39
Galerie de imagini
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit ce sumă câștiga la început de carieră, pe când avea doar 22 de ani
Antena1/TikTok

Cătălin Scărlătescu a participat în cadrul podcastului „La fileu”, moderat de Speak, fiind întrebat când a început să facă primii bani mai „serioși” din meseria care l-a consacrat. Îndrăgitul chef a dezvăluit cu deschidere că încă de la începutul carierei sale, pe când avea doar 22 de ani, câștiga o sumă fabuloasă pentru vremea respectivă.

Câți bani câștiga chef Cătălin Scărlătescu la începutul carierei, pe când avea doar 22 de ani

„Nu știu ce înțelegi tu din bani. Fii atent. În 1994, salariul meu era de 1400 de dolari”, a spus Cătălin Scărlătescu, moment în care Speak a făcut ochii mari și a glumit că familia lui putea pe vremea respectivă să facă doar credit pentru a-și putea cumpăra un televizor color.

Pe aceeași temă

Chef-ul a continuat să îi explice artistului că de atunci, nu a scăzut niciodată pragul sumei respective, ci din contră, veniturile lui au crescut, de-a lungul anilor.

„Eu niciodată, din 1994, nu am coborât sub suma aia. Cu timpul, am crescut. Eu am muncit pe bani”, a mai punctat Cătălin Scărlătescu.

„În 1993, ai mei și-au făcut un credit pentru un televizor color. 1400 de dolari?! În lei cât era? Luai o Dacie”, a replicat Speak. „Nu, că aveam vreo trei mașini atunci”, a continuat Cătălin Scărlătescu, spre amuzamentul gazdei podcastului. „Important este cu cine și pentru cine muncești”, a mai zis bucătarul.

@iamspeak #podcast #LaFileu #fy #fyp #foryoupage ♬ original sound - speak

Cum și-a descoperit Cătălin Scărlătescu pasiunea pentru arta culinară

Cătălin Scărlătescu este în prezent unul dintre cei mai apreciați chefi din România, făcând parte din juriul „Chefi la cuțite”, show-ul culinar de la Antena1. Acesta a povestit că a fost atras de bucătările încă de când era doar un puști, iar cea care l-a inspirat în acest sesna fost bunica lui.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet.(...) Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, povestea chef Cătălin Scărlătescu.

Pe aceeași temă
Recomandari A1

Cătălin Scărlătescu a început cu munca de jos. Cum a arătat începutul carierei sale

Chef-ul a schimbat anul acesta prefixul și a împlinit 50 de ani, iar visul de a deveni un bucătar de renume îl avea încă de la 16 ani. Cu toate acestea, Scărlătescu a început cu munca de jos, lucrând inițial drept curier la un hotel din Eforie Sud.

„Prima mea întâlnire cu restaurantul a fost undeva prin anul 1987, nu lucram chiar ca ospătar. Căram bagaje, în Eforie Sud, şi mi se spunea „Da“. Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam”, dezvăluia el, pentru adevărul.ro.

A lucrat apoi în diverse restaurante de renume, păstrându-și visul de a deveni un chef de succes. În 1990, a plecat în Italia, apoi în Germania, iar ulterior a pornit într-o aventură pe mare, unde a lucrat ca stewart pe un vapor cargo şi a văzut peste 50 de ţări.

„M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă. Am făcut un curs de preparat peşte la Academia Gastronomică Kempinski din Berlin. Abia la Koln, am dat peste mentorul meu, Filippo Nisi, un sicilian care ţine de 25 de ani o cârciumă, într-un oraş cu peste 5.000 de restaurante. M-a angajat dupa ce mi-a zis să-i tai o ţelină, i-am taiat-o şi am aruncat-o în tigaie.

Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet, încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top. (..) M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al restaurantului Angels, după care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni”, mai povestea chef Scărlătescu. În televizune a intrat în anul 2010.

Whatsapp LinkedIn
catalin scarlatescu
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Power Couple România | Sezonul 2 e în AntenaPLAY! Vezi cum a început cea mai incitantă competiție a cuplurilor. Primele episoade sunt disponibile acum.
Stirile zilei Lamborghini Huracan, cu parbrizul crăpat şi doar 27.800 km la bord, scos la licitaţie pentru a treia oară. Preţul a fost redus la jumătate
Videoclipul zilei
Citește și
Imagini din culise! Ce au făcut concurenții salvați de chefi, care nu au intrat în al optulea battle de...
Zaid Mohannad, super interviu despre experiența de la Chefi la Cuțite
Janni Alexandridis, câștigătorul Chefi la cuțite sezonul 12, s-a pozat alături de tatăl său. Ce...
Ce mesaj a transmis Maria Paraschiv de la Chefi la cuțite sezonul 12. Ce au observat fanii imediat
Video recomandate
Video
Citește și
Stațiunea din România unde turiștii străini vin pentru distracție. Prețurile sunt destul de mici Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
VIDEO. El e bărbatul care a furat trei picioare amputate din Spitalul Cantacuzino. Mărturia medicului care a... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Mic dejun dulce sau sărat - care e mai sănătos? Recomandările specialiștilor Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce au unii oameni păr cârlionțat. Experții au aflat în sfârșit răspunsul useit
Horoscopul zilei de 15 ianuarie 2025. Gemenii au foarte multă energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
2025, anul de aur pentru două zodii norocoase Jurnalul
Ardei iuți la borcan cu apă și oțet - Rețetă simplă și delicioasă Kudika
Greșeala pe care o fac aproape toți șoferii pe străzile cu sens unic. Cum se face corect virajul la stânga Playtech
Biserica a canonizat noi sfinți. Au fost deja incluși în calendarul ortodox din 2025. Când vor fi sărbătoriți Redactia.ro
Turistă surprinsă pe o pârtie din Poiană cu cizme cu toc şi fustă mini, în timp ce se chinuia să urce. "Și... Observator
Ce înseamnă dacă te trezești obosit dimineața, deși dormi suficient MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
ANM a dat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la 10 februarie 2025 Gandul
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun... CanCan
Ce să faci când prietenul copilului are o influență negativă asupra lui DeParinti
Megan Thee Stallion a obținut un ordin de restricție împotriva lui Tory Lanez. Vedeta a susținut că rapperul ar... ZUTV
O cometă rară va putea fi văzută pentru prima dată în 160.000 de ani. Când apare pe cer UseIT
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit Hello Taste