Dieta strică a lui Ion Iliescu. Ce mănâncă fostul președinte al României la 93 de ani
Ion Iliescu urmează un regim strict care îi permite să rămână activ la cei 93 de ani. Iată care e secretul longevității fostului președinte al României!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 06 Noiembrie 2023, 14:39 | Actualizat: Luni, 06 Noiembrie 2023, 15:30- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu toate acestea, există unele informații potrivit cărora politicianul român nu s-ar mai simți atât de bine în prezent. În luna martie, Ion Iliescu a împlinit vârsta de 93 de ani și a oferit mai multe detalii legate de starea sa de sănătate:
„Sunt destul de bine. Umblăm cu sprijin, nu prea ieșim pe afară. Avem un cadru cu care ne deplasăm. Sigur, nu mai avem 23 de ani, ci 93, e o diferență.”, a spus Ion Iliescu, citat de click.ro și gandul.ro.
Pe aceeași temăDieta secretă a lui Ion Iliescu. Rețeta care îl menține activ pe fostul președinte al României
Dieta pe care o urmează Ion Iliescu are la bază așa-numita alimentație asistată biochimic. Mai precis, este vorba despre o formă a regimului alimentar disociat, aprofundată de nutriționistul Ion Pop Blaga, prin care, în timp, pacienții nu doar că renunță la medicamente, dar scapă și de intervențiile chirurgicale:
„Nu văd o altă alimentație (asistată biochimic, prin care proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună) care să pună pe picioare un om cu afecțiuni cardiace majore, într-un timp atât de scurt.”, a declarat nutriționistul Ion Blaga, citat de sursele menționate mai sus.
Iar mușchiulețul de vită este baza rețetei recomandate. Ca și cantități orientative pentru o porție ar fi nevoie de 200 de grame carne, două grame de piper verde boabe, zeamă de vită, câteva linguri de ulei de măsline, iar pentru un gust aparte, se stropește totul cu coniac.
Mod de preparare:
„După ce ai uns cu puțin ulei mușchiulețul, merge la tigaie. Nu trebuie prăjit prea mult, pentru că vita se mănâncă în sânge. Cât timp carnea stă la pătruns, pregătim sosul. Stingem cu zeama de vită pe care o vom obține din oase de vită fierte câteva ore și gata sosul. Mușchiulețul îl mai tragem în tigaie cât să ia aroma inconfundabilă de piper. Pentru decor avem nevoie de două roșii cherry și câteva felii de mango, reducție de oțet balsamic cu sos de soia și preparatul este gata.”, a detaliat nutriționistul Ion Blaga, potrivit click.ro și gandul.ro.
Pe aceeași temăIon Iliescu nu a mai avut vreo apariție publică din anul 2017
Ion Iliescu nu a mai avut nicio apariție publică din martie 2017, când a mers la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei, în care a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii, potrivit hotnews.ro.
Între timp, dosarul a fost plimbat între Parchetul Militar și instanța supremă, care a decis să trimită acest dosar Curții de Apel București, pe motiv că ar fi de competența acesteia, pentru că în acea perioadă Ion Iliescu nu era președinte al României, potrivit sursei citate mai sus.