Antena

Moartea a ”așteptat-o” trei ani. Cum s-a luptat Edith Gonzalez cu cancerul: ”Domnule doctor, simt o durere!”

”Domnule Doctor, simt o durere!...”. Edith Gonzales a murit în dimineața zilei de 13 iunie, după o luptă de trei ani cu cancerul ovarian. A fost diagnosticată în 2016, anul în care a decis să-și întrerupă proiectele artistice pentru a se dedica unei ”piese cu act infinit”, așa cum avea să descrie lupta cu boala nemiloasă.

Autor: Mirabela Năstase Publicat: Vineri, 14 Iunie 2019, 10:20 | Actualizat: Miercuri, 19 Iunie 2019, 20:12
Galerie de imagini
edith gonzalez

”Domnule doctor, simt o durere!...”, iar medicii au început să plângă! Edith Gonzalez a murit în dimineața zilei de 13 iunie, după o luptă de trei ani cu cancerul ovarian. A fost diagnosticată în 2016, anul în care a decis să-și întrerupă proiectele artistice pentru a se dedica unei ”piese cu act infinit”, așa cum avea să descrie lupta cu boala nemiloasă. Detalii din timpul operației suferite și diagnosticul care i-a făcut pe medici să plângă!

În 2017, Edith Gonzalez a dat un amplu interviu pentru publicația Quien, în care a povestit bătălia pe care a dus-o cu cancerul, încă de la început. Totul a început de la o durere puternică de spate, care avea să-i schimbe definitiv viața.

Era al doilea trimestru din anul 2016. Actrița se pregătea de un turneu de promovare pentru ultima telenovelă la care lucrase. O durere puternică de spate, care putea imobiliza pe oricine mai puțin pe ea, care era obișnuită zile extenuante, la filmări, de dimineața până seara, timp de cinci ani. Pe când se plimba cu cu fiica sa, Constanza, o mișcare bruscă i-a produs dureri în tot corpul.

”Domnule doctor, simt o durere!...”

„Am decis să consult un medic, un renumit gastroenterolog mexican. <Auziți, domnule doctor, simt o durere insuportabilă>. M-a văzut în cabinet, iar eu i-am privit chipul. Mi-a spus: <Ești foarte slabă!>. <Da, domnule doctor, vin din Miami, munca unui actor în televiziune este 12 ore pe zi și mereu sunt probleme cu catering-ul>.

Nu înțelegeam că eram foarte slabă și m-am gândit că exagerează, a povestit actrița, în amplul interviu.

”Cum dansez, îmi dau lacrimile de durere. Luam pastile anti-durere, analgezice, dar când nici acestea nu și-au mai făcut efectul m-am gândit: nu pot să fiu bolnavă!”.

”Actorii nu au voie să îmbolnăvească, dar când durerea nu mai putea fi stăpânită cu nimic, nu am mai putut merge la cursurile de dans. După ce medicul mi-a ascultat simptomele, mi-a dat un set de analize de făcut, apoi m-am dus din nou în Miami ca să-mi continuu treaba. M-am întors, iar rezulatul a fost: markeri tumorali pozitivi. Chirurgie de urgență”.

”Mi-au spus: uter, apendice, ovare - histerectomie totală. Zece ganglioni. Omentum. <Ce este omentum?!, am sărit eu>. <Nu-ți face griji, e preventiv!...>. Am respirat adânc. Am întrebat persoanele din salon. Nimeni nu știa ce e omentumul menționat. Apoi, a venit vărul meu, Eduardo. L-am întrebat: ”Lalo, ce este omentum?”. El mi-a răspuns: ”Este țesutul gras pe care-l avem între piele și organe și poate folosi la multe, inclusiv pentru celule stem. Este periculos dacă celulele canceroase ajung acolo. Apoi, am sărit ca arsă: <nu vreau să-mi scoată omentumul>, a povestit actrița pentru publicația Quien, într-o notă tragicomică.

Nota redacției: conform dicționarului medical, omentum este un pliu al peritoneului care leagă unele viscere abdominale cu stomacul, cum ar fi ficatul, splina și intestinul. Omentum majus (epiploon gastrocolic, epiploon mare) este un pliu al peritoneului atașat de marea curbură a stomacului, atârnând că un sorț și revenind peste față anterioară a colonului transvers, fuzionând cu mezocolonul transvers. Între pliurile ascendent și descendent se găsește cavitatea omentului mare. Omentum minus (epiploon gastrohepatic, epi-ploon mic, ligamentum hepatogas-tricum) este un pliu al peritoneului care unește curbură mică a stomacului cu șanțul transversal al ficatului. Spre dreapta, marginea sa este liberă și cuprinde toate elementele pediculului hepatic care intră în hilul ficatului (venă portă, arteră hepatica, canalul biliar, nervii și limfaticele). Înapoia mărginii sale libere, se găsește foramen epi-ploicum. Sinonim: epiploon.

Edith Gonzalez nu știa mai nimic din ce o lovise, dar avea o certitudine: era cancer și era o urgență. Să-i spună fiicei sale, Constanza Creel, pe atunci la vârsta de 11 ani, era cea mai mare provocare.

”I-am spus înainte de a o trimite în vacanță cu tatăl ei că urma să trec printr-o operație. Am intrat în operație de 11 ziua și am deschis ochii abia la ora cinci seara. A fost o operație de șase ore. Le mulțumesc doctorilor pe care niciodată nu i-am întrebat ce mi-au scos din mine. Am zis: <Dacă asta e de făcut, asta fac!>”

Cancerul ovarian este o boală tăcută și poate crea confuzii pentru cei ce nu sunt medici: senzație de sațietate, umflături la anumite părți din corp, oboseală, durere de spate. Se descoperă abia în faze avansate. Mai puțin de jumătate dintre pacientele care au recidive supraviețuiesc.

Medicii au plâns când au văzut rezultatele: ”Eu nu noi plânge niciodată!”

Primul diagnostic pus în cazul lui Edith Gozalez, la acel moment, era un cancer în faza II. Medicii i-au spus să ceară și o altă opinie. A ascultat sfatul și, văzându-i tomografiile și analizele, au spus: carcinom seros papilar.

Recomandari A1

sursa foto: Quien.com

”Început de Grad IV. Gradul V nu există! Avem șase doctori în jurul meu, plus gastroenterologul. Le-au dat lacrimile. Abia atunci mi-am zis: <dacă medicului tău îi dau larcrimile atunci.... Houston: we have a problem, e o problemă!>”

”Evident, nu a existat doar un grad IV, ci și câteva metastaze. Toți medicii aveau dosarul meu. Cancerul meu era unul foarte agresiv și îi speria pe toți. De multe ori, în astfel de situații, oamenii nu mai pun întrebări și se mulțumesc să spună <Domnule doctor, tratați-mă și salvați-mă>! Nu a fost și cazul meu: voiam să știu tot ce mi se întâmplă pentru a putea lupta. Și mi-am mai făcut o promisiune: că nu voi plânge niciodată!”, a povestit actrița.

”Doctorii nu erau conviși că eu înțeleg gravitatea situației, însă eu am dorit să trăiesc experiența canecrului cu bucurie. O făceam pentru fiica mea, pentru familia mea”. Edith Gonzalez a urmat apoi tratament cu drastic cu chimioterapie, însă și-a dorit ca fiica ei să vadă în ea un exemplu de curaj.

”Cancerul nu mă va controla, indiferent de rezultat. Eu aleg să merg mai departe!”

Voia să fie mamă din nou și să joace

În ianuarie anul acesta, Edith Gonzalez anunțase că se recuperase de cancer, voia să fie mamă din nou și să se întoarcă în telenovele.

”Îmbrățișez viața și o prețuiesc. Îi mulțumesc lui Dumnezeu, muncesc la un nou scenariu. Am o atitudine pozitivă și trebuie să fim fericiți că suntem în viață”. Actrița nu concepea viața fără a munca sa pe micul ecran și, în plus, își dorea un frate sau o soră pentru fiica ei, acum în vârstă de 14 ani, Constanza.

Pe Edith Gonzalez, Moartea ”a așteptat-o” doar trei ani

Lupta lui Edith Gonzalez împotriva cancerului a inspirat femei din întreaga lume. Atitudinea ei a a dat speranță și curaj multor femei care suferă de această boală.

<Sunt femeie, fiica, soră, cetăţeană, mexicană şi fiinţă universală. Sunt suma vremurilor, a surorilor, a prietenelor, a mamelor, a bunicilor şi a tuturor femeilor din generaţie în generaţie care trăiesc în mine, şi prin mine. Sunt liberă şi sclavă precum ele, precum noi toţi. Noi, femeile, suntem nişte aventuriere: am studiat, am dansat, am râs cu poftă şi am iubit. Vă vorbesc din proprie experienţă, iar eu, ca persoană ce nu a fost niciodată punctuală, nu am de gând să ajung la timp nici la cel din urmă strigăt. Îmi pare rău, dar mai am multe lupte de dus, multe zâmbete de împărţit, multă artă de admirat. Aşa că, Moarte, aşează-te şi aşteaptă-mă! Pentru că ceasul meu o să sune cu mare întârziere>, spunea Edith Gonzalez.

Pe Edith Gonzalez, Moartea a ”așteptat-o” trei ani!... Însă în urma ei au rămas proiecte memorabile în lumea telenovelelor precum: Salome, 'Doña Bárbara', Corazon Salvaje”, dar și altele.

Edith Gonzalez, telenovele în care ai adorat-o

Bianca Vidal (1982-1983)

Bianca Vidal este prima telenovelă în care Edith Gonzalez a avut primul rol principal. Personajul ei este o femeie tânără umilă care lucrează în timpul zilei și studiază noaptea. În școală, se îndrăgostește nebun de profesorul de literatură, José Miguel Medina, interpretat de Salvador Pineda. Dar profesorul este căsătorit. Aceasta și alte confuzii de familie se vor interpune mult timp în iubirea ambelor figuri.

2. Corazón salvaje (1993)

Telenovela "Corazón salvaje" a fost. Edith González o interpretează lui Mónica, o femeie delicată a societății mexicane de vârstă timpurie, și Eduardo Palomo, lui Juan Diavolului, fiul nelegitim al unui proprietar de pământ. Ambele personaje au parte de o lungă serie de conflicte de familie și de dragoste, înainte de a realiza că pot fi unul pentru celălalt. Vezi aici povestea telenovelei de succes și destinul tragic, din viața reală, al celor doi protagoniști.

Nunca te olvidaré (1999)

Fernando Colunga și González au jucat în acestă telenovelă de succes. Personajele celor doi, Luis Gustavo și Esperanza, se îndrăgostesc de copii, dar mama lui se conspira să-i despartă și îi trimite pe fiul său să studieze în străinătate. Luis Gustavo și Esperanza nu uită niciodată și se întâlnesc din nou zece ani mai târziu. Dar mama lui continuă să conspire pentru a le împiedica să fie împreună.

Salomé (2001-2002)

Telenovela a fost un remake al popularului serial "Colorina", cu Lucía Méndez. González a fost vedeta acestei noi versiuni, împreună cu actorul brazilian Guy Ecker. Actrița joacă Salomé, o dansatoare de cabaret, care se îndrăgostește de un milionar căsătorit, Julio Montesino. Dar soția lui Montesino este infertilă, astfel încât mama conspiră să-i facă pe Salome să devină iubitul ei și să-i ofere un fiu.

Doña Bárbara (2008)

Bazat pe romanul omonim al scriitorului venezuelean Rómulo Gallegos, Doña Bárbara prezintă lui González și actorului peruvian, Christian Meier. În poveste, Bárbara, personajul lui González, a fost victima unui viol pe când era foarte tânără. Trauma o face o femeie tare, care simte ura pentru bărbați și vrea să se răzbune pe toți. Asta până când se întâlnește cu Santos Luzardo, jucat de Meier.

Cine este Edith Gonzalez

Edith González este o actriță celebră de telenovele. S-a născut la 10 decembrie 1964, în Monterrey, Mexic. Primii pași pe scenă i-au fost ghidați de tatăl ei, contabil de meserie. Copilăria și-a petrecut-o în fața camerelor de luat vederi.

La 8 ani Edith a jucat în filmul „El rey de las gorillas", iar la numai 13 ani, cunoaște gustul succesului cu rolul din „Los ricos también lloran (Și bogații plâng)", unde joacă alături de deja celebra Veronica Castro. Rolurile care au făcut-o celebră sunt în seriale precum Corazon Salvaje”, considerată cea mai iubită telenovelă a tuturor timpurilor, „Dragostea invinge”, Salome, "Dona Barbara".

Edith Gonzalez, roluri

TV shows

Los reyes de la pista

Bailando por un sueño (2005) - membră juriu

El descuartizador (1991)

Film

Mujeres asesinas, sezonul II (episodul 1 - Clara Fantasiosa) (2009)

Deseo (2008)

Señorita Justice (2004)

Salón México (1996)

Los cómplices del infierno (1994)

El jugador (1991)

Atrapados (1990)

Sentencia de muerte (1990)

Trampa infernal (1989)

Pero sigo siendo el rey (1988)

Adiós lagunilla (1984)

Fabricantes de pánico (1980)

Guyana, el crimen del siglo (1980)

Cyclone (1977)

El rey de los gorilas (1976)

Alucarda, la hija de las tinieblas (1975)

Teatru[modificare | modificare sursă]

Los arboles mueren de pie (2012)

Buona noche, mama (2010)

Las Noches de Aventurera (1998, 2004-2005, 2006-Iunie 2008)

Telenovelele

Las Bravo (2014)

Vivir a destiempo (2013)

Cielo Rojo (2011)

Camaleones (2009)

Dona Barbara (2008)

Palabra de mujer (2007)

Inima de tigan = Corazon gitano (2007) - 2 episoade

Mundo de Fieras (2006)

Mujer de Madera (2004)

Amy, la niña de la mochila azul (2004)

Salomé (2001)

Nunca te olvidaré (1999)

La jaula de oro (1997)

La sombra del otro (1996)

Corazón Salvaje (1993)

En carne propia (1990)

Flor y canela (1988)

Central camionera (1988)

Rosa salvaje (1987)

Lista negra (1987)

Monte calvario (1986)

Sí, mi amor (1984)

Bianca Vidal (1983)

La fiera (1983)

Chispita (1982)

El hogar que yo robé (1981)

Soledad (1980)

Ambición (1980)

Los ricos también lloran (1979)

Lo imperdonable (1975)

Los miserables (1973)

Mi primer amor (1973)

Lucía sombra (1971)

El amor tiene cara de mujer (1971)

Cosa juzgada (1970)

Edith Gonzalez are o fiică, pe nume Constanza Creel, în vârstă de 14 ani. Identitatea tatălui a rămas, un timp, necunoscută. Mai târziu s-a aflat că acesta se numește Santiago Creel și este un prieten apropiat al actriței.

Actrița a fost căsătorită din anul 2010 cu Lorenzo Lazo, în vârstă de 65 de ani.

Lorenzo Lazo Margáin este un economist de 64 de ani care, potrivit revistei Who, este actualul director al firmei germane de avocatură Velasco y Asociados, o firmă de avocatură care aparține lui Miguel Alemán Velasco, fiul fostului președinte Miguel Alemán Valdés.

Citește și:

Edith Gonzalez, declarații sfâșietoare în ultimul interviu: ce planuri de viitor avea | VIDEO​

Moartea a ”așteptat-o” trei ani. Cum s-a luptat Edith Gonzalez cu cancerul: ”Domnule doctor, simt o durere!”​

Ultima fotografie cu Edith Gonzalez în viață! Nimic nu prevestea moartea actriței: ”Schimbarea începe din inima ta!”

Edith Gonzalez i-a lăsat o scrisoare emoționantă fiicei ei, înainte de a muri: „Nu, iubito, viața nu este grea, ci...”​

Ultima fotografie cu Edith Gonzalez în viață! Nimic nu prevestea moartea actriței: ”Schimbarea începe din inima ta!”

Ultima fotografie cu Edith Gonzalez în viață! Nimic nu prevestea moartea actriței: ”Schimbarea începe din inima ta!”

Whatsapp LinkedIn
edith gonzalez edith gonzalez a murit edith gonzalez cancer ovariann cum s-a luptat cu cancerul
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 se vede LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau Joimăriţa
Citește și
Fratele lui Edith Gonzalez a spus ce a făcut actrița în ultimele clipe din viață: ”A murit...
Fratele lui Edith Gonzalez, dezvăluiri despre ultima spitalizare a actriței
Edith Gonzalez a știut că o să moară! Actrița de telenovele și-a pregătit înmormântarea în detaliu 
Edith Gonzalez, declarații sfâșietoare în ultimul interviu: ce planuri de viitor avea | VIDEO
Video recomandate
Video
Citește și
Zodii care pun accent mai mare pe pasiune decât pe succes pe 2 Mai 2024 Catine.ro
Demet Evgar a reușit să ridice așteptările pentru serialul Bahar. Actrița surprinde cu rolul său inedit Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
Surprinzător, o băutură e benefică pentru inimă și creier: Conține o substanță miraculoasă pentru corpul uman Ziare.com
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie... AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor HelloTaste.ro
Cum să îți asiguri venituri la bătrânețe fără să te bazezi pe pensie: ”Cu asta ar trebui să începem!” Antena3.ro
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic s-a vândut cu o sumă record. Cât valorează acum accesoriul lui John... useit
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Diana Șoșoacă intră în cursa pentru Primăria Capitalei Wall-Street
Cum se pregătesc românii în așteptarea sărbătorilor de Paște Kudika
Totul despre petrecerile din casa lui Ion Dolănescu de 1 Mai! Ce făcea regretatul artist în fiecare an, nu lipsea... Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
1 mai, Ziua Internaţională a Muncii. Ce semnificație are: totul a început în SUA, în 1886 Observator
Ce este tiroidita autoimună. Cum se identifică și cum o poți controla MediCOOL
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri HelloTaste
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa ProSport
Metalul care ar putea SALVA Europa va fi din nou exploatat în România! Investiție de un miliard de dolari! Gandul
Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Se află... CanCan
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată DeParinti
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut... ZUTV
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la... UseIT
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte Hello Taste
Ultimele știri
În noaptea de Înviere, Antena Stars difuzează emisiunea-documentar: „Muntele Athos - Punte între cer şi pământ"
Echipa Super Neatza cu Răzvan şi Dani le-a pregătit telespectatorilor ediţii speciale de Paşte, atât dimineaţa, cât și după amiaza
Radu Pietreanu, invitat în Gala România, ești Campioană!, în ediția specială de Paște difuzată duminică, de la ora 20.00
Prognoza meteo 2 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Un concurent a fost salvat de la eliminare de Ștefan Popescu. Pe cine risca să piardă Orlando Zaharia
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Situație fără precedent în sezonul 13. Ce s-a întâmplat cu Orlando Zaharia: „Nu se simte bine!”
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Lăcrămioara Pintilie, accidentare dureroasă în timpul duelului. Irina Fodor a intervenit imediat
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Ce verdict uluitor a adus banda în battle șase. Două concurente și-au adresat replici acide
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Ștefan Popescu a sunat alarma pentru amuletă și toți chefii au făcut ochii mari. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Orlando Zaharia, înfuriat de gestul făcut de Alexandru Săbădeanu. Ce a anunțat Irina Fodor
Mai multe