Chefi la cuțite

MARȚI | ora 20.00

Rețetă de cozonac moldovenesc cu rahat și stafide

 
+3 click pentru
galerie

Cei mai delicioși, pufoși și bogați în ingrediente sunt cozonacii moldovenești, iar dacă nu sunteți convinși de acest lucru, poate încercați rețeta noastră de cozonac moldovenesc cu rahat și nucă.

Ingrediente pentru Rețetă de cozonac moldovenesc cu rahat și stafide


  • Pentru 3 cozonaci:
  • 1200 gr făină
  • 60 gr de drojdie proaspătă
  • 250 gr zahăr
  • 8 gălbenușuri
  • 450 ml lapte cald
  • 250 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriță de sare
  • Pentru umplutură:
  • 8 albușuri
  • 175 gr zahăr
  • 200 g rahat multicolor
  • 100 gr stafide
  • 150 gr nucă măcinată fin
  • 60 ml esență de rom
  • 50 gr cacao
  • coaja rasa de la 2 lămâi
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 linguriță lapte
  • semințe de susan și floarea soarelui

Mod de preparare pentru Rețetă de cozonac moldovenesc cu rahat și stafide

De reținut că toate ingredientele pentru rețeta de cozonac moldovenesc cu rahat și stafide, trebuie să fie aduse la temperatura camerei.

Laptele se incălzește și se adaugă untul și zahărul.
Pentru aluatul de cozonac, se cerne făina de oua ori să fie aerată și se face o adâncitură la mijlocul ei.
Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr și 2-3 linguri de lapte cald. 
Se lasă așa pentru câteva minute să se dezvolte.
Se separă albușurile de gălbenușuri.
La mijlocul făinii se pune maiaua crescută, se amestecă ușor, turnând puțin lapte cald cu unt topit și adunând din făina de pe margini. Apoi, se adaugă gălbenușurile frecate cu sare și coaja rasă de lămâie și esența de rom.
Se frământă aluatul de cozonac, adăugând spre final și uleiul încălzit. Se lasă la loc cald, acoperit, până își dublează volumul.
Pentru umplutura cu nucă și cacao, se prepară o bezea din albușuri mixate cu un praf de sare și zahărul. Se adaugă nuca măcinată fin și cacaua.
Se întind șase foi din aluatul de cozonac, se ung cu compoziția de umplutură și se presară bucăți de rahat și stafide, apoi se împletesc câte două rulouri. Se așază în tăvile tapetate cu hârtie de copt și se acoperă cu ștergare.

Se lasă așa la loc cald până își dublează volumul.
Se ung cu ou diluat cu lapte, se presară cu semințe și se dau la cuptorul preîncălzit, pentru 40-45 de minute, la 175 de grade.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezon special se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://s.a1.ro/Luarcdv. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI