Antena Căutare

Rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului!

Dacă vă place cozonacul cu umplutură bogată, această rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului, sigur vă poate inspira!

Dacă vă place cozonacul cu umplutură bogată, această rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului, sigur vă poate inspira!

Ingrediente pentru cozonac cu umplutură mixtă

  • 1 kg făină
  • 5 ouă
  • 300 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 50 g unt
  • 50 g drojdie
  • 2 linguri cacao
  • 200 g zahăr
  • esență de vanilie
  • esență de rom
  • 400 g rahat multicolor
  • 150 g nucă tăiată grosier
  • 100 g stafide
  • un praf sare

Mod de preparare pentru cozonac cu umplutură mixtă

Articolul continuă după reclamă

Se prepară mai întâi maiaua.
Se freacă drojdia cu o lingură de zahăr, se adaugă puțin lapte călduț și puțină făină și se așteaptă să se activeze..
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile se freacă cu puțină sare, pentru a le intensifica culoarea, apoi se adaugă 100-150 g zahăr și se freacă până când devin spumoase.
Se adaugă în adâncitură făcută în făină.
Peste gălbenușuri se adaugă și untul topit, uleiul ușor încălzit, esența și maiaua crescută,
Se încorporează, treptat, făina, alternând cu laptele cald.
Se frământă un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, care se lasă la dospit, acoperit și la loc cald.
Albusurile se bat spumă cu 100 g zahăr, apoi se adaugă cacaua.
Nuca se taie grosier, rahatul se taie în cuburi, iar stafidele se vor hidrata în puțină apă caldă.
Cand aluatul și-a dublat volumul, se împarte în două.
Se întind două foi care se ung cu compoziția de albușuri și cacao și se presară din belșug nucă, rahat și stafide.
Se rulează foile și se așează în tăvile tapetate cu hârtie de copt, sau unse cu grăsime și tapetate cu zahăr.
Se lasă cozonacii din nou la crescut, aproximativ o oră, după care se ung cu gălbenuș de ou și se coc la 160-170 grade, pentru 40-45 de minute, până când se rumenesc frumos la suprafață.

Sfaturi pentru reușita cozonacului:

Pentru reușita aluatului, făina trebuie cernută și aerată cu o zi înainte de frământare și ținută la loc cald.
Toate ingredientele trebuie aduse la temperatura camerei cu câteva ore înainte de a începe procesul tehnologic de frământare.
Pentru ca aluatul să crească, după ce se pune în tavi, se acoperă cu un vas adânc, un tuci de preferință, iar în interior se strecoară și un pahar cu apă caldă.
In gălbenușul de ou cu care se ung cozonacii, se va adăuga și puțină sare, aceasta oprind procesul de innegrire a crustei cozonacilor.
Sa va fie de folos!

Ușor de preparat, de post și foarte gustoasă, o rețetă perfectă de ratatouille, bună de servit la orice masă!... Pască fără aluat. Rețetă mai simplă, mai rapidă și cu reușită sigură!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Tudor Popinceanu vrea să-i cucerească pe jurați în audițiile noului sezon Chefi la cuțite. La ce universitate culinară a studiat
Tudor Popinceanu vrea să-i cucerească pe jurați în audițiile noului sezon Chefi la cuțite. La ce universitate...
Ce se întâmplă cu cadourile pe care Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte le primesc de la admiratori de Crăciun. Copiii Familiei Regale urmează un protocol strict
Ce se întâmplă cu cadourile pe care Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte le primesc de la... Catine.ro
Cum faci cel mai gustos grătar! Secretele lui Chef Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite pentru cel mai reușit grătar
Cum faci cel mai gustos grătar! Secretele lui Chef Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite pentru cel mai reușit...
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile” Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul împlinit
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei Giurgiu | VIDEO
Judecătorul Laurențiu Beșu, protagonist în documentarul Recorder, va deveni procuror la Parchetul Judecătoriei... Libertatea.ro
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a susţinut”
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: “Mereu m-a... AntenaSport
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima imagine cu bebelușul: „Raza mea de soare”
Este vestea momentului în showbiz! Chiar înainte de Crăciun, vedeta a adus pe lume cel de-al patrulea copil. Prima... Elle
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la... Spynews.ro
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…”
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară HelloTaste.ro
Cel mai lung tunel din lume este finalizat. Are 22 de kilometri și a fost săpat în munți
Cel mai lung tunel din lume este finalizat. Are 22 de kilometri și a fost săpat în munți Antena3.ro
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el useit
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume
Există Dumnezeu? Iată răspunsul celui mai inteligent om din lume Jurnalul
Semnele subtile prin care Universul îți spune că ești pe drumul greșit
Semnele subtile prin care Universul îți spune că ești pe drumul greșit Kudika
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga Justiție! «Aseară la ora 20...»
PRIMUL 𝗠𝗘𝗦𝗔𝗝 𝗣𝗨𝗕𝗟𝗜𝗖 al Ralucăi Moroșanu după MOMENTUL care a ZGUDUIT întreaga... Redactia.ro
Trei obiceiuri zilnice care ne sărăcesc fără să ne dăm seama. Cum le putem transforma în profit
Trei obiceiuri zilnice care ne sărăcesc fără să ne dăm seama. Cum le putem transforma în profit Observator
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard MediCOOL
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie HelloTaste
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot ProSport
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar CanCan
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii DeParinti
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind... ZUTV
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase... UseIT
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x