Antena Căutare

Rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului!

Dacă vă place cozonacul cu umplutură bogată, această rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului, sigur vă poate inspira!

Dacă vă place cozonacul cu umplutură bogată, această rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului, sigur vă poate inspira!

Ingrediente pentru cozonac cu umplutură mixtă

  • 1 kg făină
  • 5 ouă
  • 300 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 50 g unt
  • 50 g drojdie
  • 2 linguri cacao
  • 200 g zahăr
  • esență de vanilie
  • esență de rom
  • 400 g rahat multicolor
  • 150 g nucă tăiată grosier
  • 100 g stafide
  • un praf sare

Mod de preparare pentru cozonac cu umplutură mixtă

Se prepară mai întâi maiaua.
Se freacă drojdia cu o lingură de zahăr, se adaugă puțin lapte călduț și puțină făină și se așteaptă să se activeze..
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile se freacă cu puțină sare, pentru a le intensifica culoarea, apoi se adaugă 100-150 g zahăr și se freacă până când devin spumoase.
Se adaugă în adâncitură făcută în făină.
Peste gălbenușuri se adaugă și untul topit, uleiul ușor încălzit, esența și maiaua crescută,
Se încorporează, treptat, făina, alternând cu laptele cald.
Se frământă un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, care se lasă la dospit, acoperit și la loc cald.
Albusurile se bat spumă cu 100 g zahăr, apoi se adaugă cacaua.
Nuca se taie grosier, rahatul se taie în cuburi, iar stafidele se vor hidrata în puțină apă caldă.
Cand aluatul și-a dublat volumul, se împarte în două.
Se întind două foi care se ung cu compoziția de albușuri și cacao și se presară din belșug nucă, rahat și stafide.
Se rulează foile și se așează în tăvile tapetate cu hârtie de copt, sau unse cu grăsime și tapetate cu zahăr.
Se lasă cozonacii din nou la crescut, aproximativ o oră, după care se ung cu gălbenuș de ou și se coc la 160-170 grade, pentru 40-45 de minute, până când se rumenesc frumos la suprafață.

Sfaturi pentru reușita cozonacului:

Pentru reușita aluatului, făina trebuie cernută și aerată cu o zi înainte de frământare și ținută la loc cald.
Toate ingredientele trebuie aduse la temperatura camerei cu câteva ore înainte de a începe procesul tehnologic de frământare.
Pentru ca aluatul să crească, după ce se pune în tavi, se acoperă cu un vas adânc, un tuci de preferință, iar în interior se strecoară și un pahar cu apă caldă.
In gălbenușul de ou cu care se ung cozonacii, se va adăuga și puțină sare, aceasta oprind procesul de innegrire a crustei cozonacilor.
Sa va fie de folos!

Ușor de preparat, de post și foarte gustoasă, o rețetă perfectă de ratatouille, bună de servit la orice masă!... Pască fără aluat. Rețetă mai simplă, mai rapidă și cu reușită sigură!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ultimele știri
x