Cu un truc foarte simplu, poți transforma pâinea albă într-un aliat al sănătății tale. Prin congelare și reîncălzire, acest aliment de bază poate deveni mai prietenos pentru digestie, glicemie și sănătatea intestinală. Află mai multe despre beneficiile pâinii congelate.
Marti, 30.09.2025, 09:35
Spălarea orezului este un pas adesea trecut cu vederea, dar care face diferența între un preparat banal și unul reușit. Dincolo de tradiția culinară, clătirea boabelor are beneficii clare atât pentru gust și textură, cât și pentru sănătate.
Joi, 25.09.2025, 10:01
Tapioca este un tip de amidon extras din rădăcina plantei de manioc, denumită științific Manihot esculenta, cunoscută ca și manioc. De obicei, se adaugă la prepararea mai multor produse culinare și se folosește inclusiv pentru a înlocui alte ingrediente. Află ce este tapioca, la ce se folosește și ce beneficii aduce consumul ei.
Miercuri, 17.09.2025, 10:01
Amidonul de porumb este un ingredient des folosit în bucătărie pentru îngroșarea sosurilor, supelor, cremelor și a altor preparate cu textură fluidă. Totuși, nu este întotdeauna disponibil în cămară sau poate fi evitat de cei care urmează diete fără porumb sau caută variante mai naturale. Din fericire, există mai mulți înlocuitori eficienți care pot reproduce cu succes efectul de legare și catifelare, fără a compromite gustul sau consistența finală.
Miercuri, 18.06.2025, 08:35
În ediția din 29 aprilie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, Spooky, Profesorul Trăsnit, și Andreea Stoica, coordonator Fun Science, fac experimente inedite și distractive. Cei doi savanți, alaturi de Ramona Olaru si Razvan Simion,...
Fermierii români aruncă laptele, pentru că nu-l pot vinde, iar noi mâncăm brânzeturi făcute din chimicale. Un paradox care ne otrăveşte în fiecare zi, avertizează autorităţile. În magazine, se vând telemea şi mozzarela care n-au văzut laptele, dar şi amestecuri din uleiuri vegetale şi amidon, pe post de caşcaval.
Miercuri, 19.07.2017, 20:07
Fermierii români aruncă laptele, pentru că nu-l pot vinde, iar noi mâncăm brânzeturi făcute din chimicale. Un paradox care ne otrăveşte în fiecare zi, avertizează autorităţile. În magazine, se vând telemea şi mozzarela care n-au văzut...
Miercuri, 19.07.2017, 19:28
Să mergi pe apă e imposibil. S-au convins de asta toţi care au încercat. Dar dacă amesteci apa cu o altă substanţă? Ei bine atunci poţi păşi, fără să te scufunzi. Ce-i drept trebuie să te grăbeşti.
Duminica, 12.01.2014, 09:56
Cercetatorii americani de la Universitatea Penn State au creat un plasture biodegradabil care nu mai necesita sa fie indepartat de pe rani, informeaza Daily Mail.
Joi, 03.05.2012, 00:00
Produsele care contin faina de grau pot provoca obezitate, diabet, boli de inima, cancer sau depresie. Glutenul pe care il contine faina nu este singurul responsabil de faptul ca faina ingrasa.
Luni, 20.02.2012, 00:00
Ingrediente: ficat de gasca, cafea, portocale, zahar, suc de portocale, vin de porto, amidon, nucsoara, cuisoare, sare, piper. Preparare: ficatul gras de gasca se prajeste putin si i se adauga putin piper alb si coniac. In alta tigaie se pune sucul de...
Sambata, 17.07.2010, 20:30
Pui pitit in lipie - o reteta de la Casa Iancului. Ingrediente: ceapa, ardei, ardei iute, bacon, ciuperci, pui, smantana, amidon. Preparare: se calesc legumele in ulei, ardeiul, dar si baconul. Se adauga ciupercile, apoi puiul. Se lasa aproximativ 10...
Sambata, 10.07.2010, 10:08