Huffington Post a identificat si alte cauze mai putin cunoscute ale ingrasarii in urma consumului de faina de grau.
1.Amidonul. Graul pitic din care este produsa faina pe care o consumam acum a fost modificat pentru a fi mai rezistent la daunatori, fiind supus la manipulari genetice si la hibridizare. Din acest motiv, contine mai mult gluten, dar si un amidon numit amilopectina A, din cauza caruia se acumuleaza kilograme in plus.
2.Glutenul. Graul pitic are in compozitie si un tip de gluten din cauza caruia se produc inflamatii la nivelul organismului. Pe langa faptul ca favorizeaza bolile cronice si inflamatorii, glutenul provoaca obezitate si diabet.
3.Are efect de drog. Dupa ce sunt procesate in timpul digestiei, proteinele din faina sunt transformate in polipeptide, care sunt absorbite in sange. Acestea te fac sa iti placa alimentele care contin faina, dar provoaca dependenta. Din acest motiv, se intampla mai rar sa ai pofta de legume, dar nu te saturi niciodata de prajituri sau biscuiti. Pentru ca aceste polipeptide te fac sa mananci mai mult, ajungi sa ai probleme de greutate.
Foto: hepta.ro
Afla ce trebuie sa mananci daca ai probleme cu colesterolul!... VIDEO! Exercitii Zumba pentru un corp de invidiat!...