În ediția din 6 mai 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, Alina Epure, terapeut nutriționist, explică ce tip de carne este recomandat să le dăm copiilor mici, în ce cantitate și cum trebuie gătită. Specialiștii recomandă...
România se adânceşte în sărăcie. O treime dintre familii au restanțe lună de lună la facturi din cauza veniturilor prea mici. În pandemie, mulţi au renunţat la alimente de bază, cum sunt carnea sau peștele.
Sambata, 19.09.2020, 19:35
Gospodarii cu microferme clandestine pun afişe la vedere şi scriu anunţuri pe internet. Nicio autoritate nu i-a luat la întrebări până astăzi, în urma unei sesizări Observator. Care oricum s-a încheiat doar cu un avertisment. În tot acest...
Joi, 06.12.2018, 19:10
Luna decembrie aduce vești proaste pentru sute de mii de români, întrucât după ce fructele și legumele românești s-au scumpit, acum prețul la carne se va majora.
Marti, 20.11.2018, 09:14
Suntem mari consumatori de carne de pui, iar asta ne face să fim în pericol. Pe mesele românilor ajunge carne provenită de la animale care sunt îndopate cu antibiotice pentru a creşte mai repede decât în mod obişnuit
Sambata, 06.05.2017, 19:28
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine lapte, foi de plăcintă, ouă, brânză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Traistă Domnului ”.
Marti, 18.04.2017, 10:56
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine lapte, foi de plăcintă, ouă, brânză, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Traistă Domnului ”.
În această nouă etapă de confruntări, echipele sunt puse în fața unei probe extrem de dificile: să gătească mâncare de post, cu ajutorul a două legume principale. Cei ce vor degusta și, implicit, vor juriza, sunt medici, farmaciști și...
Există cinci zone ale planetei denumite Zone Albastre unde locuitorii trăiesc mai mult decât restul şi depăşesc vârsta de 100 de ani.
Există 5 zone ale planetei denumite Zone Albastre unde locuitorii trăiesc mai mult decât restul şi depăşesc vârsta de 100 de ani. Cele mai multe familii din aceste zone consumă carne în mod regulat, fie inclusă într-un fel de mâncare, fie...
Luni, 27.02.2017, 13:40
Există Crăciun şi fără pomana porcului sau şorici. Carnea de vânat este o opţiune mult mai atractivă pentru cei atenţi la alimentaţie şi cu bugetul mai generos. Pe site-urile vânătoreşti, carnea de mistreţ este de şapte ori mai scumpă...
Miercuri, 21.12.2016, 20:11
Semnalul de alarmă este tras de inspectorii sanitar-veterinari, care au găsit deja multe produse infestate cu E-coli în galantarele măcelăriilor. E nevoie de vigilenţă maximă, mai ales în această perioadă. Fiecare produs trebuie să aibă o...
Joi, 01.12.2016, 19:37
Producătorii români de lapte şi carne anunţă preţuri mai mici şi cu până a 40% faţă de începutul anului. Însă ieftinirea nu se vede şi la raft. Fermierii se plâng că, în ultimii ani, consumul de astfel de alimente autohtone a scăzut...
Joi, 01.09.2016, 19:39
Românii preferă carnea. Legumele aproape că nu există în mesele noastre zilnice. Consumul a scăzut până la 7 kilograme şi jumătate într-o lună întreagă. Asta înseamnă doar 250 de grame în fiecare zi, cu tot cu ce punem în mâncare.
Duminica, 10.07.2016, 19:29
Cine nu şi-a făcut cumpărăturile de Paşti ieri sau cel mai târziu azi-dimineaţă a rămas cu masa goală. În marile supermarketuri, la orele amiezii, se epuizaseră şi carnea de miel dar şi ouăle gata vopsite şi frumos colorate.
Sambata, 30.04.2016, 19:36
Tâgurile din oraşe nu au fost nici astăzi aglomerate, iar ciobanii se întorc dezamăgiţi la stâne. Şi asta în condiţiile în care preţul unui kilogram este aproape jumătate din cât a fost anul trecut.
Vineri, 29.04.2016, 16:35
O friptură apetisantă poate veni la pachet cu o garnitură de. antibiotice. Medicamentele ajung în farfuria noastră atunci când animalele au fost tratate necorespunzător. Şi ne fac imuni pentru momentul în care vom avea nevoie de tratament.
Marti, 15.03.2016, 19:40
Carnea nu se strică, se colorează. Da, aţi auzit bine, o fac deja mai mulţi producători, iar acuzaţiile vin de la asociaţia pentru protecţia consumatorilor.Produsele colorate cu chimicale par proaspete luni întregi
Marti, 19.01.2016, 19:23
Postul Paştelui este scump şi e de import. Primele legume româneşti au apărut deja pe tarabe, dar preţurile îi ţin pe cumpărători departe. Pentru o salată bogată, cu ceapă verde şi ridichi de sezon, românii plătesc cât pentru un...
Luni, 23.02.2015, 19:34
Carnea ar putea să se ieftinească de anul viitor. Guvernul vrea să extindă reducerea TVA şi la alte alimente decât pâinea. Asta înseamnă automat şi un preţ mai mic cu 10% pentru un kilogram de carne.
Miercuri, 17.09.2014, 19:42Decizie controversată luată de Rusia împotriva României. Autorităţile sanitar-veterinare de la Moscova au decis interzicerea importurilor de carne de vită şi produse derivate provenite din ţara noastră.
Miercuri, 02.07.2014, 13:42
Decizie controversată luată de Rusia împotriva României.Autorităţile sanitar-veterinare de la Moscova au decis interzicerea importurilor de carne de vită şi produse derivate provenite din ţara noastră
Miercuri, 02.07.2014, 13:19
Miei pe alese! Pui mâna pe el şi dacă-ţi place, îl iei. Preţul e mai bun decât în supermarket. Goana a început deja, iar ciobanii sunt pregătiţi pentru afacerea anului: Paştele. Carnea este mai scumpă decât anul trecut cu 2 - 3 lei.
Miercuri, 09.04.2014, 19:30
Ciobanii au anunţat deja că vând mielul mai scump în acest an. Motivele: cheltuieli mai mari cu energia şi combustibilul, dar şi subvenţii mai mici. Ouăle şi vinul, în schimb, rămân la preţul de anul trecut.
Duminica, 06.04.2014, 23:05
Ciobanii au anunţat deja că vând mielul mai scump în acest an. Motivele: cheltuieli mai mari cu energia şi combustibilul, dar şi subvenţii mai mici. Ouăle şi vinul, în schimb, rămân la preţul de anul trecut.
Duminica, 06.04.2014, 19:19
Românii sunt în încurcătură şi anul acesta, cu socotelile pentru masa de Paşte. Nu ştiu ce să aleagă între miel şi curcan. Crescătorii au anunţat deja că mielul se va vinde cu 25 de lei kilogramul, doar că mulţi dintre ei ar putea...
Joi, 20.03.2014, 13:29
Asta cred autorităţile din Suceava, după ce au găsit pe malul râului Siret sute de copite de cal în stare de putrefacţie. Nimeni nu ştie când au fost sacrificaţii caii.
Vineri, 03.01.2014, 19:47
Ca să nu piardă nimic, comercianţii vând de Revelion carnea rămasă de la Crăciun.Reporterii Observator au colindat pieţele cu o cameră ascunsă.
Luni, 30.12.2013, 19:20
Carnea s-ar putea ieftini. Dar asta numai daca masura de reducere a TVA-ului in sectorul panificatiei va fi un experiment reusit. Adica va aduce mai multi bani la bugetul de stat.
Vineri, 11.10.2013, 13:23
Guvernantii au de gand sa reduca TVA de la 24 la 9 la suta si la produse din carne. Totul depinde de rezultatele programului aplicat din septembrie in industria panificatiei.
Miercuri, 31.07.2013, 19:21
V-ati gandit vreodata ca in loc de carne de miel, de Paste ati putea manca altceva? Ar trebui s-o faceti pentru ca din spate vine cu avant un adversar puternic. Strutul.
Vineri, 19.04.2013, 16:39
"Carnea de cal e cu 10 clase peste cea de vita", afirma Mircea Badea.
Vineri, 22.02.2013, 11:23
Desi intre carnea de vita si cea de cal sunt diferente mari, putini sunt in stare sa le deosebeasca. Cel mai probabil pentru ca cei mai multi romanii n-au vazut in viata lor o bucata de carne de cal. Unii ar face insa orice sa puna in farfurie carne...
Vineri, 22.02.2013, 07:23
Daca a fost de cal, si n-am stiut, dar a fost buna, se cheama ca ne-am pacalit. Dar atunci cand pacaleala devine obicei, se numeste.infractiune. In sapte restaurante si fast-food-uri din Bucuresti carnea a fost servita drept "vrabioara de vita". Reteta...
Joi, 21.02.2013, 19:04
De multe ori habar nu avem ce mancam pentru ca multi dintre noi nu se deranjeaza sa citeasca etichetele alimentelor. Si daca o fac, tot ar avea parte de surprize. Dupa cum am vazut in scandal carnii de cal, nu intotdeauna ce e scris pe ambalaj e si in...
Luni, 11.02.2013, 19:29
Carnea de cal care a ajuns pe rafturile supermarketurilor din Marea Britanie, Franta si Suedia ar putea fi defapt de magar. Asta scriu astazi cei de la The Independent. Ce mai conteaza, atata vreme cat nu era "de vita" asa cum era trecut pe eticheta?...
Luni, 11.02.2013, 13:11
Romanii sunt acuzati ca au inselat Europa. Marea Britanie a luat foc cand a gasit carne de cal in produse. de vita, frantuzesti. Iar francezii arata cu degetul inspre noi. Un furnizor roman i-ar fi pacalit si le-ar fi vandut, fara stirea lor, carne de...
Sambata, 09.02.2013, 19:20
Tara noastra este implicata intr-un scandal comercial izbucnit in Marea Britanie! Carnea de cal, descoperita in lasagna comercializata in hipermarketurile britanice, provine din Romania, a anuntat producatorul care a distribuit produsul. In urma...
Sambata, 09.02.2013, 13:25
Nu mancati carne de porc pana nu este testata in laborator. Peste 20 de oameni au fost luati deja in evidentele medicilor pentru ca au consumat carne infestata cu trichineloza. Printre suspecti se afla si o femeie insarcinata din Prahova. Si e abia...
Joi, 13.12.2012, 19:25
Au renuntat la productia de lapte, iar acum cresc animale pentru abatoare. Este solutia disperata gasita de multi fermieri care au inceput o afacere din lapte si au ajuns la faliment. Mai grav e ca astfel ramanem si fara carne si fara lapte romanesc....
Miercuri, 31.10.2012, 19:49
Lasam tot mai multi bani la supermarket, chiar si cand plecam cu lista la cumparaturi. E si normal, daca numai carnea de pui s-a scumpit anul acesta cu 20% la raft. Si mai e loc de scumpiri. Patronatele anunta noi majorari. Pana la sfarsitul anului,...
Joi, 27.09.2012, 07:25
"Alo, finule? Am colesterolul 230! E mare?" Doctorul l-a speriat pe Becali. I-a zis ca trebuie sa renunte la carnea de miel. Borcea l-a linistit insa. "Nasule, eu am 330!" Numai de fotbal n-a avut chef Becali la plecarea spre Stuttgart, orasul unde se...
Joi, 20.09.2012, 20:20
Pretul mielului de Pasti se joaca zilele acestea intre producatori si intermediari. Si, oricine ar castiga, cumparatorul nu iese in avantaj. Carnea ajunge sa coste in piete dublu fata de cat platesc intermediarii pe animalul care pleaca din stana. Nici...
Miercuri, 04.04.2012, 19:39
Cateva clipe de euforie pot transforma restul vietii intr-un cosmar fara sfarsit. Prin aceasta drama trece Alexandru, un tanar dependent de droguri. Substantele i-au distrus trupul picatura cu picatura si l-au transformat in prizonierul suferintei. Va...
Luni, 30.01.2012, 16:41
Un tanar de 20 de ani din Bucuresti este exemplul clar al efectelor nocive pe care etnobotanicele le pot avea. Are 1,70 m si 30 de kilograme, e semiparalizat si are encefalita. Toate acestea dupa e a consumat asa numitul "drog-crocodil".
Luni, 30.01.2012, 13:26
O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Harvard a dat publicitatii o lista cu alimentele care ingrasa cel mai mult, relateaza portalul babble.com.
Luni, 30.01.2012, 00:00
Mai sigure ar fi magazinele, dar si aici sunt uneori probleme. Ne putem feri de ele daca urmam sfaturile specialistilor.
Miercuri, 21.12.2011, 19:21
Mare atentie la carnea de porc pe care o cumparati zilele acestea din gospodariile taranilor. Pretul, la jumatate fata de cel din magazine, ascunde capcane. Carnea e aruncata pe jos, expusa in copaci si nu are avizele sanitar-veterinare. Reporterii...
Miercuri, 21.12.2011, 19:19
Un tanar din comuna Casimcea a fost internat astazi in Spitalul Judetean de Urgenta din Tulcea, fiind suspectat de infectare cu antrax. Baiatul, in varsta de 25 de ani, din satul Corugea, a consumat carnea unui animal sacrificat in urma cu aproape o saptamana in curtea unui prieten din aceeasi localitate.
Vineri, 07.10.2011, 00:00
Carnea este cea mai importanta sursa de proteine pentru organism. In general, nu trece zi fara ca romanii sa o serveasca macar la o masa. Dar ce tip de carne este cel mai indicat sa consumam?
Miercuri, 16.02.2011, 06:49