Unul dintre cele mai simple îndrăgite preparate, sunt aripioarele de pui dulci-picante. Iar dacă sunt și crocante, atunci deliciul este maxim.
Ingrediente pentru Aripioare de pui dulci-picante
- 1 kg aripioare de pui
- 100 g arahide
- 200 ml sirop de arțar
- scorțișoară
- anason stelat
- 1-2 lămâi
- sare
- piper
- ulei de măsline
- chilli
- 5-6 căței de usturoi
Mod de preparare Aripioare de pui dulci-picante
Aripioarele se masează cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, se condimentează cu sare, piper, puțin chili și se așază într-o tavă de cuptor unsă.
Se dau la cuptor până se rumenesc bine, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Se adaugă în tavă și batoane de scorțișoară, anason stelat, felii de lămâie, dar și câțiva căței de usturoi nedecojiți.
Când sunt bine rumenite, aripioarele de pui se ung, cu sirop de arțar, se presară arahide coapte și măcinate, puțin chilli și se mai lasă la cuptor 10 minute, pentru a se carameliza frumos.
Se servesc cu orice garnitură se dorește și o salată de murături sau legume.