Pentru că tuturor ne plac aripioarele de pui, atât celor mari cât și celor mici, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune o delicioasă rețetă cu o combinație deosebită între aripioare de pui înăbușite cu usturoi și rozmarin și o minunată garnitură de cartofi mov, combinați cu cartofi roșii, trași în unt cu rozmarin și usturoi.
O nebunie de preparat, perfect pentru una dintre mesele principale ale zilei!
Ingrediente pentru rețeta de aripioare înăbușite cu garnitură de cartofi mov:
-
Pentru aripioarele înăbușite:
- 1 kg aripioare de pui
- sare și piper
- 5-6 căței de usturoi
- 1 crenguță de rozmarin
- ulei
-
Pentru garnitura de cartofi mov:
- 500 gr cartofi mov
- 300 gr cartofi roșii
- sare și piper
- grăsime de la aripioare + unt
- 2 crenguțe de rozmarin
- 4-5 căței de usturoi
- oregano
Mod de preparare pentru rețeta de aripioare înăbușite cu garnitură de cartofi mov
Preparare aripioare înăbușite.
Se asezonează aripioarele de pui cu sare și piper și se trag la tigaie, sub capac, în ulei cu câțiva căței de usturoi striviți și o crenguță de rozmarin. Se lasă să se prepare până începe carnea să se desfacă de pe os. Se scot aripioarele astfel preparate pe prosoape de hârtie absorbante, pentru a se scurge surplusul de grăsime.
Aripioarele de pui nu vor mai fi crocante și colorate așa cum, probabil, suntem obișnuiți să le preparăm cel mai des, ci carnea lor va fi suculentă și foarte aromată de la usturoi și rozmarin.
Preparare garnitură de cartofi mov.
Cartofii mov bine spălați, la fel și cei roșii, se fierb mai întâi în apă cu puțină sare, până se pătrund bine. Se vor fierbe în vase separate, nu împreună.
Se scot cartofii mov și cartofii roșii din apa în care au fiert și se lasă să se tempereze. Apoi, se feliază mai grosier și se trag la tigaie în o parte din grăsimea de la aripioare la care se mai adaugă și puțin unt. Usturoiul de la aripioare și crenguța de rozmarin se înlocuiesc cu usturoi și rozmarin proaspăt, pentru ca aroma să fie perfectă. Se rumenesc ușor feliile de cartofi în grăsimea aromată, doar atât cât să prindă gust.
Se combină pe farfurie cartofii mov cu cei roșii pentru joc de culori, dar și pentru gusturi diferite. Iar alături de aripioarele înăbușite, deliciul va fi maxim.
În speranța că va fi pe gustul vostru, vă dorim spor la preparat rețeta de aripioare înăbușite cu garnitură de cartofi mov și poftă bună la savurat!
Pentru a nu pierde detalii și sfaturi interesante de la Vlăduț, urmăriți videoclipul de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”: