- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 1 kg orez negru
- 12 buc creveți Black Tiger 8/12
- 1 pachet Alga Sushi Nori
- 8 buc avocado Ready To Eat
- 100 g susan alb
- 1 L apă minerală
- 1 kg făina Tempura
- 2 L ulei floare soarelui
- 1 castravete Fabio, drept, mare
- 500 g maioneză Light Heinz
- 100 g sriracha
- 50 g Kimchee
- 30 g icre Tobiko, rosii
- 1 bucată foiță de aur
- 50g praf de usturoi
Mod de preparare
Se pune orezul la fiert cu o cantitate de apă în proporție egală.
Cât fierbe orezul, se prepară restul indredientelor.
Se curăță castravetele de coajă și se taie în stil japonez.
Se amestecă făina Tempura cu apă minerală până se obține o compoziție mai groasă decât la clătite.
Se curăță creveții, se decortichează, li se rupe coloana și se presează.
Se amestecă maioneza cu Kimchee, Sriracha și praf de usturoi.
Orezul fiert se marinează cu oțet special de sushi.
Se lasă să se răcească și se amestecă constant in el.
Toate aceste ingrediente se așează alternativ, pe Alga Sushi Nori, apoi se îmbracă în felii de avocado și se ornează cu icre.
Rapanele lui Gogu - rețetă de rapane în sos de roșii cu legume la tigaie... Ouă scoțiene...