Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Brioșe cu afine și aromă de vanilie. Sfaturi utile pentru a nu migra fructele la baza aluatului!

 
+2 click pentru
galerie

Simple, delicate și minunate, pot deveni rapid deserturile preferate aceste Brioșe cu afine și aromă de vanilie.

Foarte simple și delicioase sunt și aceste Brioșe cu zmeură, sau aceste Brioșe cu chipsuri de ciocolată!


Ingrediente pentru Brioșe cu afine și aromă de vanilie

  • 3 ouă medii
  • 1 praf sare
  • 225 g făină
  • 150 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • un plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • 125 g afine
     

Mod de preparare Brioșe cu afine și aromă de vanilie

 Se mixează ouăle cu zahărul până devin spumoase, apoi se adugă untul topit și răcit, laptele, esența și 200 g de făină cernută împreună cu praful de copt.
Se umplu formele de brioșe pentru 3/4 din capacitate cu compozița omogenizată, apoi se înfig din loc în loc, afinele trecute prin restul de făină pentru a nu migra la baza aluatului.

Afinele se pot trece si prin zahăr pudră, sau se pot congela, pentru a nu mai migra în josul compoziției!

Se coc brioșele cu afine și aromă de vanilie pentru 20-25 de minute, în cuptorul preîncălzil la 180 de grade.
Se pot servi presărate cu zahăr.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE