Poate fi servită caldă sau rece, ca aperitiv, sau ca gustare printre mese, dar poate constitui și baza unui pachet pentru serviciu, această Budincă de legume cu plante aromate și sos de tarhon. În orice variantă este la fel de gustoasă și sățioasă!
Rețeta Budincă de legume cu plante aromate și sos de tarhon - Ingrediente
- 7 ouă
- 1 ardei gras galben
- 1 ceapă roșie
- 1 morcov
- 1 țelină rădăcină
- 1 măr verde
- 1dovlecel sau zucchini, mic
- 2 roșii
- 200 gr cașcaval pentru gratinat
- 1 legătură de pătrunjel
- puțin arpagic chinezesc
- salvie verde
- oregano verde
- 200 gr tarhon verde
- ulei
- 5 căței de usturoi
- 8 felii subțiri de bacon
- Sare și piper
Rețeta Budincă de legume cu plante aromate și sos de tarhon – Mod de preparare
Ardeiul, mărul, ceapa și dovlecelul se taie cubulețe, morcovul și țelina se răzuiesc pe răzătoarea mare, pătrunjelul, salvia, oregano și arpagicul chinezesc se taie mărunt.
Se amestecă legumele cu plantele aromate și ouăle, într-un bol și se adaugă sare și piper.
Se tapetează cu hârtie de copt un vas termorezistent și se pune în el amestecul de legume și ouă, iar deasupra se așază felii de roșii.
Se dă vasul cu compoziția pentru budincă de legume cu plante aromate la cuptor pentru 40 minute, la temperatură medie. Se scoate se răzuiește cașcaval deasupra și se introduce din nou la cuptor pentru gratinare.
Pentru sosul de tarhon, se mărunțește tarhonul, se adaugă usturoi, sare și ulei apoi se mixează cu blenderul pâna capătă consistența unui sos fin.
Se prepară crispy de bacon. Feliile de bacon se pun pe o tavă cu hârtie de copt și se introduc în cuptor până devin crocante. Se scot pe un șervețel de hârtie, iar când se răcesc, se taie mărunt.
Budinca de legume se taie în 4 bucăți și se așază pe farfurie cu sos de tarhon și crispy de bacon .
Rețeta Feijoada. O delicioasă tocană braziliană cu fasole... Rețeta Cocktail de creveți cu avocado, inspirată din bucătăria englezească...