Preferatul copiilor, dar și al adulților „Burger de vită cu bacon, cașcaval, dulceață de ceapă și maioneză”, de ce să-l servim la local, când este atât de simplu să-l preparăm acasă?
Ingrediente pentru Burger de vită cu bacon, cașcaval, dulceață de ceapă și maioneză
- 4 chifle pentru burgers
- 1 kg ceapă roșie
- 200 ml oțet balsamic
- 800 g carne de vită, tocată
- 250 g unt
- 400 g felii de bacon
- 300 g maioneză
- 200 g cheddar file
- 1 salată verde
- 500 g roșii
- 4 ouă
- 400 g făină
- ulei dublu rafinat de floarea soarelui
- zahăr
- sare
- piper
- chilli
Mod de preparare Burger de vită cu bacon, cașcaval, dulceață de ceapă și maioneză
Chiflele se ung cu unt, se așază pe grill și se rumenesc.
Se modelează carnea tocata, condimentată și amestecată cu 2 ouă, în formă de burgeri.
Carnea se pune mai întâi pe grillul uns cu unt, apo se introduce la cuptor pentru 5 minute cu o felie de cheddar deasupra pentru a se gratina.
Baconul se trage pe grill, iar într-o baie de ulei se călesc inelele de ceapă trcute prin făină și ouă.
Într-o tigaie se călește restul de ceapă tocată, se adaugă, treptat, oțet balsamic și zahăr și se lasăla foc mic până se obține o culoare mov spre negru.
Asamblarea burgerului.
Chifla de la bază se unge cu maioneza, se adaugă salata spalată bine, roșii feliate, carnea rumenită, apoi dulceața de ceapă și fâșiile de bacon rumenite.
Se unge chifla superioară cu maioneză și se fixează cu o scobitoare mai lungă.
Lângă burger se așază inelele de ceapă.
Lapte de pasăre cu caramel sărat... Ravioli cu spanac, sos de unt și sos pesto de spanac...