Te-ai săturat de cartofii prăjiți și vrei să încerci o rețetă cu adevărat gustoasă și extrem de simplu de făcut?
Atunci nimic mai simplu! Încearcă să faci chiar la tine acasă cartofi copți cu sos de smântână și ou!
Ai nevoie de:
- Cartofi
- Smântână
- Telemea
- Unt
- Usturoi
- Mărar (opțional)
Cum se face?
Spală bine cartofii cu tot cu coajă și fierbe-i parțial. Apoi ia-l pe fiecare, unge-l cu ulei și ambalează-l într-o bucată de folie de aluminiu. Pune totul într-o tavă la cuptor și lasă-i să se facă bine.
Între timp rade niște brânză, pisează câțiva căței de usturoi și amestecă totul cu câteva linguri de smântână. Pentru un plus de savoare poți adăuga și niște mărar tocat mărunt.
Pune cartoful copt în farfurie, taie-l pe jumate, pune în interior un cub de unt, lasă să se topească și apoi adaugă una sau două linguri din amestecul de brânză cu smântână!
Poftă bună!
Nu uita! Luni, 13 februarie începe cel de-al treilea sezon al emisiunii „Chefi la cuțite”! Se anunță o bătălie crâncenă, cu preparata și mai gustoase și probe ce vor pune concurenții pe jar!
Reţeta bunicii! Gogoşi din cartofi, un deliciu perfect pentru o zi de Post... Bruschete cu ton și măsline pentru festinul care vine! Se fac imediat și te vor cuceri pentru totdeauna!...