Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o prăjitură delicioasă cu biscuiţi şi ciocolată intitulată "Bucuria copiilor", perfectă pentru weekend.
INGREDIENTE:
- 1 kg biscuiti fragezi
- 200 gr unt
- 500 ml lapte
- 250 gr miez nuca
- 300 gr bezele
- 600 gr ciocolata
- 3 lg cacao
- 100 gr zahar
- 400 ml smantana lichida
- rom
Pentru ornamente:
- 200 gr zahar
- 50 gr unt
Mod de preparare
Se pune la incalzit laptele, se adauga cacaoa amestecata cu zaharul si romul. Dupa ce da intr-un clocot, se adauga untul si ciocolata. Se amesteca pana la omogenizare.
Biscuitii se toaca grosier, se trampeaza cu putina smantana lichida, apoi se amesteca cu siropul de ciocolata, nuca putin coapta si tocata grosier.
Se pregateste o forma de copt, se asaza la baza un strat de bezele peste care se toarna compozitia de tort. Se da la rece.
Separat, se incalzesc 300 ml smantana cu 300-400 gr ciocolata cu lapte si amaruie, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga un cub de unt.
Se pun la caramelizat 200 gr zahar, atentie sa nu se arda, apoi se adauga untul si se omogenizeaza.
Compozitia de caramel se deseneaza pe o hartie de copt, formand astfel o plasa cu care vom orna tortul.
Tortul se glazureaza cu ciocolata, se orneaza cu decorul din caramel.
Sa va fie de folos!
VIDEO cu rețeta făcută pas cu pas, AICI!
Ciocolata și alcoolul dau savoare prăjiturilor de top! Tortul îmbibat cu palincă de prune a înnebunit toți pofticioșii d...