Ingrediente
- 1 litru de lapte
- 8 ouă
- o cană de 200 gr cu zahăr pentru cremă
- o cană de 150 gr cu zahăr pentru caramel
- 1 plic cu zahăr vanilat
- 1 sticluţă esenţă de rom
Mod de preparare
1. Se pun cele 150 grame de zahăr într-un vas înalt şi se lasă pe foc, până devine maro. Nu se ţine prea mult deasupra flăcării, pentru că riscă să fie amar. După ce s-a topit, se ia cratiţa de pe foc şi se distribuie uniform pe pereţii vasului.
2. Cu ajutorul unui mixer, se bat ouăle până devin spumă, apoi se adaugă toată cana de zahăr pentru cremă şi zahărul vanilat. Se adaugă laptele şi se amestecă mereu. Se adaugă esenţa de rom şi zahărul vanilat.
3. Se pune toată compoziţia în cratiţa tapetată cu caramel (după ce caramelul s-a întărit). Se pune vasul cu cremă într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Crema de zahăr ars se pune în bain marie. Cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade. Desertul trebuie să stea la cuptor 1 oră şi jumătate, până când se rumeneşte. Când este gata, se lasă să se răcească şi se pune la frigider pentru 2 ore. Pofta buna!