Nu ştii ce desert să mai pregăteşti pentru cei dragi în weekend? Ei bine, prăjitura de mai jos este o variantă sigură: uşor de făcut şi bună de te lingi pe degete!
Pentru opt porţii ai nevoie de: două pachete praf budincă de vanilie, 500ml lapte, 6 linguri zahăr, 150g unt, 1 esenţă de vanilie, 250g biscuiţi simpli, 250g biscuiţi cu cacao, 2 banane
Mod de preparare
Amesteci praful de budincă cu puţin lapte până obţii un amestec omogen. Restul de lapte îl torni într-un vas, adaugi zahărul şi dai în clocot. Pui praful de budincă şi fierbi, la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă, după care laşi să se răcească.
Adaugi untul, esenţa de vanilie şi mixezi bine crema. Întinzi o folie de aluminiu pe un blat şi aşezi unul lângă altul un rând de biscuiţi albi (7-8 bu câţi), îi ungi cu puţină cremă şi aşezi peste ei un rând de biscuiţi cu cacao. Pui un strat de cremă, aşezi două banane, una în continuarea celeilalte, pui restul de cremă şi aşezi cele două tipuri de biscuiţi sub formă de „acoperiş”.
Înfăşori prăjitura de vanilie astfel formată în folia de aluminiu şi o dai la frigider pentru trei ore.
Prăjitura "Delisia", cel mai bun desert gata în doar 15 minute! E simplă, uşoară şi delicioasă! Toţi paşii reţ... Reţetă simplă şi cu puţine ingrediente, gata în 15 minute! Încearcă prăjitura "Fericirea"...