Pentru că suntem în plin post al Crăciunului, iată o rețetă veche de ''Cartofi de post'', publicată în ''Carte de bucătărie - 1501 feluri de măncări'', în anul 1935, cu o prefață de Constantin Bacalbașa.
Cartofi de post
INGREDIENTE:
- cartofi
- ceapă
- ulei
- sos de roșii
- sare, piper
- pătrunjel
- cașcaval de post
MOD de preparare:
Se curăță cartofii, îi tai bucățele și-i prăjești în ulei. Mai apoi, prăjești ceapă în untdelemn, o pui peste cartofi, pui puțină apă, sare, pătrunjel, sos de pătlăgele roșii, piper și lași să fiarbă. Când a scăzut sosul, se adaugă, de preferat, cașcaval de post, care va oferi gustării tale un gust delicios.
„Bombițe” delicioase de carne, învelite în „palton” de ceapă și bacon aromat! Se fac imediat și succesul este garantat!... Cozonac cu nucă și ciocolată. Rețetă simplă și cu reușită sigură...