Ingrediente
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- coaja de la o lămâie
- 4 linguri ulei
- 1 praf de sare
- glazură:
- 100 g zahăr
- zeama de la o lămâie
- ornamente dulci
Mod de preparare
Un chec gustos și pufos, cu aromă intensă de lămâie, preparat in forma de guguluf.
Mixati albușurile spumă cu un praf de sare, adăugați treptat zahărul, apoi gălbenușurile, uleiul, coaja de lămâie și făina.
Ungeți o formă de guguluf, sau de chec cu ulei și pudrați-o cu zahăr pentru a se desprinde ușor checul după coacere.
Întindeți compoziția de chec în tavă și dați tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până trece testul scobitorii.
Frecați zahărul cu zeama de lămâie și intindeți-l peste checul ușor cald.
Presărați imediat și ornamente și lăsați-l să se tempereze și să se întărească glazura, apoi îl porționați.
Melcișori rapizi și delicioși pentru pofticioși... Prăjitura "Banoffee" face furori pe Internet! Se prepară în fix zece minute, cu doar cinci ingrediente şi nu n...