Din bananele foarte coapte, pe care aveți tendința să le aruncați, Jamie Oliver vă propune să preparați un chec foarte delicios, simplu și ușor de preparat.
Ingrediente
- 175 g margarină, plus puțină pentru uns
- 175 g făină
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
- 175 g zahăr brun
- 200 g alune de pământ
- 2 ouă mari
- 3 banane coapte
Mod de preparare chec delicios din banane coapte
Preîncălziți cuptorul la 170 de grade.
Ungeți o tavă de chec, de 1,5 litri, cu margarină, iar baza o tapetați cu hârtie de copt.
Cerneți făina într-un vas încăpător, apoi adăugați toate ingredientele (cu excepția bananelor).
Amestecați bine până se combină uniform. Desfaceți bananele, striviți-le bine și adăugațile peste compoziția rezultată mai sus. Turnați compoziția de chec în tavă și nivelați-o uniform.
Coaceți timp de 50 până la 55 de minute sau până când se rumenește, iar scobitoarea iese uscată, la test. Se lasă să se răcească puțin în tavă, apoi se poate transfera pe un suport. Serviți minunatul chec delicios din banane coapte, cu puțină miere de albine și câteva felii suplimentare de banane, dacă doriți.