Un desert simplu, rapid, cu ingrediente puține, dar foarte gustos și de efect: ”Cheesecake cu lămâie și topping de zmeură”!
Delicios și ușor este și acest Cheesecake cu piure de banane, dar nu e mai prejos nici acest Cheesecake cu alune de pădure, ananas și afine.
Ingrediente pentru Cheesecake cu lămâie și topping de zmeură
- 150 g biscuiți digestivi
- 50 g unt moale
- 500 g mascarpone
- 250 ml frișcă lichidă
- zeama și coaja de la o lămâie
- 100 g zahăr
- un praf sare
- 150 g zmeură
- 50 g zahăr
Mod de preparare Cheesecake cu lămâie și topping de zmeură
Se mărunțesc biscuiții în robot, până devin ca pesmetul, apoi se amestecă cu untul moale.
Se mixează frișca lichidă până devine fermă.
Mascarponele se mixează cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaușă zeama de lămâie și coaja rasă de lămâie și se încorporează frișca bătută.
Crema de mascarpone cu lămâie se așază peste stratul de biscuiți și se dă cheesecake-ul la rece.
Se decorează cu felii de lămâie caramelizate și toppinng de zmeură preparat prin fierberea zmeurei cu zahărul și trecută compoziția prin sită.
Este foarte gustos, acest cheesecake cu lămâie și topping de zmeură, se prepară rapid și nu necesită ingrediente multe.