Aylin Cozma, o concurentă de doar 10 ani, i-a impresionat pe cei trei chefi, în ediție 15 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, cu o rețetă inedită: Piciorușe de copănele crispy sau Copănele false de pui.
Este o rețetă concepută de ea, pe care acasă o pregătea în trei ore. Rețeta are la bază copănele de pui asortate cu cartofi și brânzeturi, dar și o crustă crocantă precum a șnițelelor.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii pe care i-a urmat Aylin pentru a prepara așa spectaculoase și delicioase copănele de pui.
Ingrediente pentru piciorușe de copănele crispy sau copănele false de pui cu mujdei
Nici nu este de mirare că preparatele au fost extrem de delicioase, pentru că ingredientele folosite, cele din gama Lidl, sunt atât de variate, sunt de înaltă calitate și foarte atent selecționate.
Pentru prepararea copănelelor crispy:
- 8 copănele de pui
- 2 frunze dafin
- boabe de piper
- sare
- 500 gr cartofi
- 250 gr mozzarella
- 150 gr parmezan
- 3-4 ouă de găină
- pudră de usturoi
- 500 gr făină albă
- piper negru măcinat
- 300 gr pesmet aromat
- 300 - 400 ml ulei
Pentru mujdei:
- 3 căpățâni de usturoi
- 50 gr busuioc
- 8 roșii cherry
- 150 gr sos de roșii
- 150 gr iaurt grecesc
- puțin mărar verde
Rețeta Piciorușe de copănele crispy sau Copănele false de pui cu mujdei - Mod de preparare
Modul de preparare al rețetei nu este foarte complex, însă necesită timp și atenție la detalii pentru un succes garantat.
Cum se prepară copănelele crispy
Se curăță cartofii, se taie în felii și se pun la fiert în apă cu o jumătate de lingură de sare. În același timp, în alt vas, se pun la fiert și copanelele, cu 8-10 boabe de piper negru și 2 frunze de dafin.
După ce au fiert cartofii se scurg, pasează și se transformă în piure. Când și copănelele au fiert, se desface carnea de pe oase și se toacă mărunt.Se amestecă într-un bol mare, carnea cu cartofii, brânza mozzarella, brânza parmezan, 1/2 linguriță piper, 1/2 lingură sare, și 1/2 linguriță pudră de usturoi. Se amestecă bine până se omogenizează compoziția. Apoi se modelează în forme sferice, se adaugă oasele la mijloc și li se dă forma de copănele.
Se pregătesc 3 farfurii, una cu pesmet, una cu făină de grâu și una cu ouăle batute bine cu un praf de sare.
Se trec copănelele prin făina de grâu, apoi prin ouă, prin pesmet, iar prin ouă șsi iar prin pesmet. Se pregătesc toate copănelele apoi se rumenesc frumos în uleiul încins. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.
Cum se prepară mujdei în trei variante
Se curăță cele 3 căpățâni de usturoi, apoi se pisează cu sare. SAe lasă să se odihnească 5 minute, apoi se adaugă, trepatat, ulei și se amestecă până se obține o maioneză. Se împarte în trei boluri. În primul bol se lasă mujdeiul simplu. În al doilea bol se adaugă roșiile pasate, iar în al treilea bol se adaugă iaurtul si mărarul tocat.
Fiecare porție de copănele crispy va fi însoțită de una din variantele de mujdei.
Pentru mai multe rețete delicioase, urmăriți emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9, care este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.