Ingrediente
- 450 gr piept de pui tocat
- 1 bol pesmet
- 2/3 bol fistic decojit
- 1 ou
- ½ lingurita de cucurma pudra
- ½ lingurita scoartisoara pudra
- 1 lingura seminte de coriandru rasnit
- 500 gr faina
- 2 linguri ulei de masline si ulei de floarea soarelui 500 ml
- 1 lamaie
- 1 kg de cartofi
- lapte
- 1 pachet unt
- 400 g frunze proaspete de menta
- 1 leg de patrunjel
- 150 ml coniac
- 150 ml smanatana light
- 1 iaurt
- condimente: sare, piper, vegeta
Mod de preparare
1. Intr-un vas se amesteca totul : pieptul de pui tocat, pesmet, fistic, ou, curcuma, scortisoara, coriandru, faina, ulei de masline.
Articolul continuă după reclamă
2. Se ia din amestec cu lingura, se formeaza chiftelele si se dau prin faina. Se incinge uleiul. Se rumenesc mai multe chiftele in acelasi timp, intorcandu-le de mai multe ori. Se scot pe hartie absorbanta. Se servesc cu lamaie, sos de menta si garnitura.
3. Se curata cartofii, se taie cuburi, apoi se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Se lasa aproximativ 20-25 minute , pana cand devin patrunsi. Se scug de apa, (oprind putina apa in care au fiert), se adauga laptele caldut si untul si o lingurita mica de ulei. Se paseaza cu o furculita.
4. Sosul de menta: se amesteca bine toate ingredientele, iar cand compozitia este omogena, se pune vasul la bain-marie , la foc potrivit si se fierbe aproximativ 5 minute. Se serveste cu chiftelele de pui si cartofii piure.
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este:
Pulpă de pui dezosată cu roşii tandoori...
Tiramisu cu nuca si crema cu mac si amaretto in doua straturi...
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: