Inspirată din bucătăria irlandeză, clam chowder este o supă cremă gustoasă și sățioasă, cu multe legume, pește și fructe de mare.
Ingrediente
- 2 ardei grași
- 2 zucchini
- 200 g somon
- 200 g cod afumat
- 100 g calamari
- 1 ceapă albă
- 200 ml stock de pește
- sare
- piper
- 50 g Sambuca
- 300 g făină de tritamil self raising
- 100 g smântână lichidă
- Apă
- 200 g unt
- microgreens
- 20 g curcuma
Mod de preparare
Se taie peștele în cuburi și se pune la fiert, înttr-un alt vas cu apă și puțină sare.
Se topește untul, se adaugă făina și se amestecă intens, apoi se diluează treptat cu câte puțină zeamă de la pește și zeamă de la legume, iar spre final se adaugă smântâna.
Se asezonează gustul cu sare, piper și curcuma, apoi se adaugă legumele fierte și peștele fiert și se mai lasă pe foc 5-6 minute, amestecând ușor.
Fructele de mare se trag la tigaie în puțin unt și stock de pește, apoi se adaugă sambuca și se lasă să se reducă.
Se adaugă fructele de mare peste supa de legume și pește și totul se servește în farfurii adânci.
Se decorează cu microgreens.