Clătite americane cu sos de afine. Rețeta originală de pancakes

Reteta clatite americane cu afine. Afla cum poti prepara reteta originala de pancakes chiar la tine acasa. Reteta de pancakes este una simpla si necesita un timp de preparare de 25 de minute in total.

Rețetă clătite americane cu afine. Află cum poți prepara rețeta originală de pancakes chiar la tine acasă. Rețeta de pancakes este una simplă și necesită un timp de preparare de 25 de minute în total.

Istoria clătitelor nu este uşor de aflat, având în vedere că există numeroase variate. Fiecare ţară are o versiune asupra acestor bunătăţi răspânite practic în toate colţurile lumii. Unele surse spun că pentru a afla istoria clătitelor, trebuie să ne întoarcem până în epoca romanilor.

Pancakes sunt niște clătite americane mai groase decât cele cu care s-au obișnuit europeni. În America, acest tip de clătită se servește extrem de des la micul dejun alături de diferite sosuri, fructe, dulciuri etc.

Clătite americane - Ingrediente

  • 300 g făină
  • 4 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • un vârf de linguriță de sare
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • dulceață de afine

Compoziție pentru 12 clătite

Clătite americane - Mod de preparare

Ouăle se bat cu sarea și zahărul vanilat până se obține o spumă(aproximativ 8 minute). Amestecarea trebuie făcută cu un mixer pentru a obține rezultatul dorit.

Întru-un alt vas încăpător, amestecăm făina cu laptele. Laptele se toarnă treptat pentru a nu obține cocoloașe. După ce am încorporat laptele, adăugăm și untul topit și amestecăm bine. Peste compoziția obținută se adaugă ouăle bătute spumă. Încorporarea se face ușor, cu o spatulă, încercând să nu spargem bulele de aerul din spuma de ouă.

Cătite americane - Cum coacem cătitele

Încingem o tigaie antiaderenta pe care o ungem cu puțină grăsime (ulei sau mix de ulei cu unt topit). Cu ajutorul unui polonic turnam pe rând clătitele. Eu le-am făcut de cca. 15 cm diametru însă puteți să le faceți și mici, câte 3-4 mini pancakes a câte 5 cm fiecare.

Sursă foto:ro.pinterest.com

Ultimele știri