Cele 3 secrete pentru clătite americane perfecte. Rețetă simplă!

 

Clătitele americane, adică acelea care sunt pufoase și foarte gustoase, sunt alternativa perfectă pentru micul dejun. Cu ingredientele potrivite, sunt și hrănitoare. Iată care sunt cele 3 secrete pentru o porție absolut divină.

Clătitele americane sunt gata în câteva minute. Sunt 3 secrete pentru un gust desăvârșit. Primul pas este acela de a separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile trebuie bătute cât mai bine. Tigaia trebuie unsă cu unt înainte de a pune compoziția de clătite americane. În același timp, pentru a-și păstra textura pufoasă, clătitele americane trebuie mânuite cu grijă, fără a fi trântite sau presate.

Ingrediente clătite americane, conform rețetei recomandate de gustos.ro:

- 2 ouă

- 250 ml lapte

- 200 grame făină

- 2 lingurițe praf de copt

- ½ linguriță bicarbonat

- 1 plic zahăr vanilinat

- două linguri de zahăr

- 3 linguri de ulei

- un vârf de sare

- ulei

 Mod de preparare clătite americane: 
   
 Măsurați ingredientele cu exactitate. Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul și zahărul vanilinat și dați totul prin sită. Separați albușurile de gălbenușuri. Mixați albușurile până când se fac spumă și gălbenușurile într-un alt bol cu un vârf de sare. Combinați laptele cu uleiul. 
   
 Turnați laptele cu uleiul peste gălbenușuri și amestecați cu combinația de ingrediente uscate (făină, praf de copt etc.), folosind mixerul. Incorporați albușurile cu ajutorul unui tel. Amestecați cât mai încet până când compoziția devine omogenă. 
   
 Încălziți tigaia și turnați puțin ulei în ea. Ștergeți suprafața tigăii cu ajutorul unui șervețel de hârtie. Acest procedeu va va ajută să obțineți acea culoare maronie pe care o căpăta în general clătitele americane. 
   
 După ce tigaia s-a încins bine, turnați un polonic din compoziția de clătite exact pe centrul tigăii. După ce clătită începe să facă un soi de bășicuțe, o puteți întoarce și pe partea cealaltă. Nu uitați! Clătită nu trebuie niciodată întoarsă de mai multe ori.  
   
 Procedați la fel pentru fiecare dintre delicioasele clătite americane. 

Clătitele pot fi consumate cu orice fel de toping, în funcție de preferințe.

Citește și: Rețetă de clătite cu spanac. Clătite verzi, colorate natural.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI