Antena Căutare

Clătite delicioase și pufoase, pregătite fără pic de ulei! Care este secretul

Dacă ți-e poftă de ceva dulce care nu necesită coacere și mult timp petrecut în bucătărie, atunci clătitele sunt soluția perfectă chiar și pentru cei mofturoși! Se pregătesc imediat și merg de minune cu ciocolată, fructe sau orice fel de gem!

Dacă ți-e poftă de ceva dulce care nu necesită coacere și mult timp petrecut în bucătărie, atunci clătitele sunt soluția perfectă chiar și pentru cei mofturoși! Se pregătesc imediat și merg de minune cu ciocolată, fructe sau orice fel de gem!

Te-ai săturat să mănânci dulciuri din comerț și ai vrea să te răsfeți cu ceva gustos și sănătos, pregătit în casă? Preparatul e gata imediat și rezultatul este unul pe măsură, mai ales dacă alegi să folosești o tigaie Regis Stone Pan, care previne lipirea și te ajută să gătești ca un adevărat profesionist!

Pentru a pregăti rețeta noastră de clătite vei avea nevoie de câteva ingrediente:

  • 4 ouă
  • 500 ml lapte
  • 250 ml apă minerală
  • 250 g făină
  • 2-3 linguri zahăr
  • sare
  • coajă de lămâie (sau portocală)

Cum se pregătește rețeta noastră de clătite delicioase?

Simplu și rapid! Ouăle se bat și se amestecă bine cu un vârf de cuțit de sare, după care se adaugă laptele, coaja rasă de lămâie (sau portocală) și cantitatea de zahăr dorită. La preparatul obținut presărăm făina treptat, în timp ce amestecăm energic pentru a preveni formarea de cocoloașe. Adăugăm apa minerală ca să ajutăm clătitele să rămână pufoase și amestecăm din nou. Noi nu vom folosi ulei, fiindcă am ales o tigaie din gama Regis Stone, care ne permite să gătim orice, fără ca ingredientele să se lipească.

Turnăm un polonic generos din amestecul obținut în tigaie și rumenim pe ambele părți. Punem clătita pe farfurie, apoi adăugăm alt polonic de amestec și tot așa, până ce terminăm compoziția. Umplutura o alegeți după preferință (ciocolată, fructe, gem, dulceață, sirop de arțar etc).

Noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Pan și asta ne-a asigurat succesul rețetei. Motivul? Aceasta are un înveliș special, antiaderent, ce împiedică lipirea alimentelor și conferă efectul de piatră încinsă. Fie că alegi să gătești omlete sau mixuri de legume, fie că alegi să prepari o friptură delicioasă, tigaia îți asigură reușita.

Baza din oțel inoxidabil permite distribuirea uniformă a căldurii, motiv pentru care rețetele se gătesc rapid. În plus, ingredientele tale se pot găti la fel de bine și fără ulei, lucru ce te ajută să ai grijă de sănătatea ta!

Și nu uita! Poți să câștigi o astfel de tigaie dacă participi la cel mai tare concurs al momentului! Intră pe pagina emisiunii „Chefi la cuțite” și dotează-ți bucătăria cu un produs Regis Stone!

Bavette la cuptor cu brânză dulce și stafide, servite cu sos din fructe de pădure... File de ton în crustă de alune și nuci, cu sos de unt și lime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x