Important pentru această rețetă este alegerea legumelor, frumos colorate și prepararea lor fie la cuptor fie pe grill, iar alături de coastele delicioase se vor combina spectaculos și vor încânta atât papilele cât și privirea.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Coaste de porc gratinate cu ciuperci și parmezan, servite cu legume asortate:
- cartofi
- sfeclă
- morcovi
- ardei capia
- ardei iute
- roșii cherry
- porumb
- ceapă
- usturoi
- ciuperci
- coaste de porc
- sare și piper
- ulei de măsline
- salvie
- rozmarin
- Pentru sos:
- ciuperci
- parmezan
- pesmet
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Coaste de porc gratinate cu ciuperci și parmezan, servite cu legume asortate
Coastele de porc se asezonează cu sare și piper și se prepară la cuptor, la temperatură medie, până se rumenesc.
Din câteva ciuperci tocate mărunt și amestecate cu pesmet și parmezan se prepară o tocătură, o farsă, cum îi spune Vlăduț și se așază peste coaste, la unul din capete, cu câteva minute înainte de a stinge focul, așa încât să se gratineze frumos.
Citește și: Cum preparăm cele mai simple și delicioase coaste de porc cu cartofi noi și sos de măsline
Între timp, ne ocupăm de prepararea legumelor.
Sfecla roșie, morcovii și cartofii se vor fierbe, separat, în apă cu sare.
Cartofii, însă, după ce sunt fierți se trag la tigaie în puțin unt cu puțin ulei de măsline, un cățel de usturoi și rozmarin, pentru a se aromatiza.
Ciupercile se prepară pe grătar, iar ceapa, usturoiul, porumbul și roșiile cherry se prepară la cuptor, pentru câteva minute, la temperatură mare.
Citește și: Top 3 cele mai interesante și gustoase rețete cu coaste de porc
Ardeii capia și ardeii iuți se trag la tigaie cu puțin ulei și un cățel de usturoi.
Coastele de porc gratinate cu farsa de ciuperci și parmezan se vor servi înconjurate de legumele frumos colorate.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați și materualul video de mai jos, din cadrul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani: